<

Символ материнства: у художній школі Володимира провели майстер-клас з виготовлення ляльок-мотанок

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:35 | 14.07.2022 / Володимир / , /
Перегляди
296
/ Коментарі відсутні

Минулого тижня у художній школі Володимира проводили майстер-класи з різних видів образотворчого мистецтва. Зокрема, охочих творчих містян вчили робити ляльок-мотанок.

З витонченими зачісками, в оздоблених орнаментом спідницях та вишиванках красуються на дерев’яних підставках виготовлені майстринями лялечки. Володимирчанки вчилися робили символ жіночої мудрості, материнства та сімейного затишку – ляльку-мотанку.

Тканина, в яку одягнута кожна лялька, відповідає їх образам: будь це вишиванка чи мілітарі сукенка у військовому стилі. Об’єднує по-різному вбраних статуеток одне – висловлення їхніми творчинями любові до батьківщини.

Щоб виготовити ляльку-мотанку, спочатку потрібно підібрати їй образ, знайти тканину з відповідним орнаментом та інші аксесуари, наприклад, штучні квіточки, стрічки, мереживо.

Далі формується голова лялечки з паралону або синтепону, кругом неї мотається хрест. З того ж матеріалу роблять тулуб і руки. Залишилося одягнути та заплести красуню – коси їй чипляють з конопляних ниток.

Готові вироби майстрині забрали собі, а вчительки художньої школи планують продати своїх ляльок на аукціоні для потреб ЗСУ.

Проводили майстер-клас та розповідали про всі тонкощі виготовлення мотанок вчителі рисунку, живопису та композиції Людмила Курилич, Тетяна Омельченко, Інна Гарголь та Олена Свиридова.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок