<

Святкові інсталяції, тренажери та різьблені скульптури: у Володимирі 12 громадських проєктів пройшли відбір

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:40 | 30.08.2021 / Володимир / /
Перегляди
851
/ Коментарі відсутні

У Володимирі ще в червні подавали проєкти бюджету участі на 2022 рік. Станом на 30-те серпня 12 проєктів успішно пройшли оцінку. Ще 6 було відхилено з різних причин.

Усього подано 18 проєктів на загальну суму більше 6 мільйонів гривень, з них 7 великих проєктів на суму 4 мільйони 364 тисячі гривень та 11 малих проєктів на суму 1 мільйон 691 тисяча гривень. Про це йдеться на офіційній сторінці міської ради Володимира.

Проекти-переможці будуть реалізовані наступного року за кошти міського бюджету.

Проєкти подано за такими категоріями: дорожнє господарство, комунальне господарство, культура та туризм, навколишнє середовище, освіта, спорт, транспорт та публічний простір.

Наразі 12 проєктів (5 великих та 7 малих) успішно пройшли загальну попередню оцінку та надіслані на перевірку структурним підрозділам виконавчого комітету міської ради, до повноважень яких відноситься реалізація проєкту. Протягом 20 робочих днів триватиме їх аналіз щодо можливості реалізації та правильності визначення вартості. Проєкти, які успішно пройдуть таку перевірку, будуть допущені до голосування. 

Шість проєктів (2 великих і 4 малих) відхилено:

  • «Гойдалки для всіх» (облаштування креативного простору, в зеленій зоні біля КМЦ, шляхом встановлення трьох гойдалок та двох лавок) – невідповідність затвердженої містобудівної документації;
  • «Стерилізація та вакцинація проти сказу безпритульних собак та котів у Володимир-Волинській ТГ» – вже реалізується в інших програмах;
  • «Затишний сквер» (облаштування в парку Слов’янський місця відпочинку для жителів громади та гостів міста: встановлення садових лавок й дитячих гойдалок та висадження декоритивних рослин) – невідповідність затвердженої містобудівної документації;
  • «Батутний парк» (облаштування дитячого майданчика з 5-ма батутами в зеленій зоні по вулиці Луцькій,174, біля магазину АВС) – відсутність технічної можливості реалізації;
  • «Шлях до школи» (влаштування тротуару та велодоріжки по вулиці Лотоцького, зі сторони військової частини, задля безпеки пішоходів та велосипедистів) – невідповідність дійсному бюджету;
  • «Маршрутка: що, де, коли?» (встановлення на маршрутках Володимир-Волинської міської територіальної громади 25 GPS-трекерів, що дасть можливість відслідковувати рух громадського транспорту в реальному часі) – відсутність технічної можливості реалізації;

12 проєктів зараз знаходяться на перевірці у структурних підрозділах виконавчого комітету міської ради. Пропонуємо переглянути їх.

«Популяризація логотипу міста через встановлення святкових інсталяцій»

Ірина Загайчук запропонувала проєкт «Популяризація логотипу міста через встановлення святкових інсталяцій».

Авторка пропонує встановити на частині вулиці Ковельської (від вул. Незалежності до центру), Устилузької (від центру до кафе «Маяк») та Луцької (від центру до вул. Гайдамацької) 15 світлодіодних кронштейнів. Вони, на її думку, сприятимуть популяризації логотипу міста і зможуть покращити його естетичний вигляд.

Бюджет проєкту – 181 500 тисяч гривень.

«Твій маленький гід»

Орися Вознюк пропонує проєкт «Твій маленький гід», у рамках якого хоче об’єднати основні атракції в єдиний комплексний маршрут промаркований 15 малими пластичними формами.

“Ці 15 локацій будуть не лише промарковані шляхом встановлення 25-сантиметрових бронзових скульптур дракончиків, а й міститимуть інтерактивний елемент, адже їх буде оснащено QR-кодами за допомогою яких можна буде дізнатися інформацію про об’єкт”, – зазначає авторка.

Бюджет проєкту – 671 тисяча гривень.

«Встановлення постаменту на кладовищі у селі Ласків»

Тетяна Шейчук ініціює проєкт «Встановлення постаменту на кладовищі у селі Ласків».

Вона пропонує замінити старий постамент для обряду прощання з померлими на новий, із сучасних будівельних матеріалів, так як, існуючий постамент знаходиться в аварійному та непридатному для використання стані.

Бюджет проєкту – 199 тисяч гривень.

«Безпечне дозвілля» – встановлення огорожі навколо дитячого майданчика»

Павло Сидоренко представив проєкт «Безпечне дозвілля» – встановлення огорожі навколо дитячого майданчика». Автор планує встановити металеву огрожу навкруги дитячого майданчика у селі Заріччя.

На його думку, встановлення огорожі дасть змогу попередедити небезпечні ситуації і вберегти дітей від нещасних випадків.

Бюджет проєкту – 123 тисячі 200 гривень.

«Здорові малюки – запорука успішного міста»

Дарія Степаницька презентувала проєкт «Здорові малюки – запорука успішного міста». Вона пропонує створити мультиспортивний майданчик на території ЗДО №8 “Вишиванка”, задля популяризації здорового способу життя серед дошкільнят та задоволення їх потреб у проведенні спортивних заходів, фізкультурно-оздоровчих занять та рухливих ігор.

“Сучасні заклади освіти в період впровадження реформ потребують докорінних змін щодо створення інноваційних умов для забезпечення освітнього процесу”, – переконана авторка.

Бюджет проєкту – 377 тисяч 780 гривень.

«Встановлення дитячого майданчика на території КП «Володимир-Волинське ТМО»

Наталія Лук’янчук запропонувала проєкт «Встановлення дитячого майданчика на території КП «Володимир-Волинське ТМО». Вона прагне встановити на території парку КП «Володимир-Волинське ТМО» дитячий ігровий майданчик, який складатиметься з таких елементів: дитячий комплекс з двома гірками, гойдалки, каруселі, лічилка, букварик, лавочки й сміткники.

“На території КП «Володимир-Волинське ТМО» відсутнє місце, де могли б провести час батьки з дітьми, які проходять медичний огляд чи лікування на території КП”, – наголошує авторка.

Бюджет проєкту – 700 тисяч гривень.

«Князівський шлях. Вирішальна битва»

Володимир Пикалюк ініціює проєкт «Князівський шлях. Вирішальна битва», який націлений на інтеграцію пам’ятки археології національного значення «Вали» в громаду міста, шляхом проведення на її території пленеру різьбярів.

У межах пленеру будуть створенні скульптури князя, що згідно з легенди про місто, вбиває змія та найбільший різьблений князівський меч, що буде претендентом на рекорд України.

Бюджет проєкту – 516 тисяч 283 гривні.

«Тренажери – запорука здоров’я дітей та дорослих»

Валентина Назарова ініціює реалізацію проєкту «Тренажери – запорука здоров’я дітей та дорослих». Вона хоче на території Володимир-Волинської гімназії ім. О. Цинкаловського облаштувати сучасний тренажерний майданчик, який сприятиме підвищенню рівня фізичної та загальної культури дітей, дорослих, активному відпочинку та занять спортом, зайнятості молоді.

“Вуличні тренанажери – альтернатива залам”, – переконана авторка.

Бюджет проєкту – 699 тисяч гривень.

«Володимир на Волині: міська історія»

Віталій Скальський запропонував проєкт «Володимир на Волині: міська історія», який передбачає оновлення на вебсайті Володимир-Волинської міської ради розділу «Історія міста».

“Зі сторінки необхідно вилучити морально застарілу, науково недостовірну інформацію, наповнити її новітніми знахідками історичних джерел та наукових історико-краєзнавчих досліджень”, – наголошує автор.

Бюджет проєкту – 98 тисяч 450 гривень.

«Чистий двір»

Анна Медведева представила проєкт «Чистий двір», у межах якого пропонує по вулиці Академіка Глушкова впорядкувати публічний простір, шляхом облаштування сучасного майданчика для збору сміття та паркомісць.

“На даній ділянці розміщений сміттєвий майданчик, який знаходиться у незадовільному стані та біля нього відсутнє будь-яке тверде покриття. У дощову погоду не має можливості підійти до сміттєвих баків, щоб викинути сімття. Великою проблемою також є відсутність огородження, тому бездомні коти та собаки розносять сміття по прилеглій території”, – зауважує авторка.

Бюджет проєкту – 153 тисячі 070 гривень.

«Віртуальний 3D тур містом»

Ірина Ковальчук пропонує реалізувати проєкт «Віртуальний 3D тур містом». Вона прагне популяризувати туристичний потенціал міста, створивши віртуальний 3D тур містом, що надасть змогу пізнати місто з користувачу з будь-якої точки світу.

Бюджет проєкту – 159 тисяч 500 гривень.

«Школа соціального підприємництва «Підприємництво в дії»

Олександр Тарасюк запропонував проєкт «Школа соціального підприємництва «Підприємництво в дії». Автор прагне протягом 2022 року навчити 30 дітей (14-16 років) з територіальної громади Володимира-Волинського формувати бізнес-ідеї, надати необхідні знання та навички зі створення соціально-орієнтованого бізнесу, а також спонукати створити власні бізнес-проєкти, які матимуть можливість отримати фінансову підтримку за зайняті призові місця в межах прєкту, та з боку інвесторів/донорів під час пітчингу проєкту.

Бюджет проєкту – 161 тисяча 572 гривні.

Ще понад два тижні ці проєкти будуть на розгляді членів виконкому, потім до 18-го жовтня триватиме голосування й усі мешканці громади зможуть обрати ту ініціативу, яку на їх погляд потрібно реалізувати. Переможців мають оголосити до 25-го жовтня.

Слід зазначити, що усі спірні питання вирішуватиме Координаційна рада з питань громадського бюджету (бюджету участі), яка й остаточно затвердить перелік проєктів, які допускаються та не допускаються до голосування.

Ті проєкти, які отримають перемогу будуть реалізовуватись у 2022 році.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа