<

Священники з Володимира побували на горі Афон

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:10 | 27.10.2021 / Володимир / /
Перегляди
1467
/ Коментарі відсутні

22-го жовтня єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей із священниками здійснили паломницьку поїздку на гору Афон в Грецію.

Під час перебування паломники відвідали: Монастир Пантократор — грецький чоловічий православний монастир на Святій горі, який займає в святогірській ієрархії сьоме місце, – повідомляють на сторінці Володимир-Волинської єпархії ПЦУ у фейсбуці.

Паломники мали можливість прикластись до, які знаходяться у монастирі це – мощі великомученика Феодора Стратилатамощі безсрібників Косьми і Даміана, частини Хреста Господнього, частини щита великомученика Меркурія.

Окрім того священники відвідали Монастир Івірон заснований між 980—983 роками у якому зберігається безліч святих мощей. Головною святинею монастиря є Чудотворна ікона Вратарниця, або Іверська ікона Богородиці. Відвідали і на морському березі — Климентова пристань, джерело Богородиці та інші святині.

Побували воний у монастирі Есфігмену (грецький чоловічий православний, займає в святогірській ієрархії вісімнадцяте місце). Над цією печерою облаштована невелика церква. 24-го жовтня єпископ Матфей у співслужінні єпископа Хмельницького і Кам’янець-Подільського Павла провів Божественну літургію у монастирі Пантократор.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер