<

Священики МП виправдовувалися перед Гунчиком за відмову від спільної молитви у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:56 | 21.05.2015 / Володимир /
Перегляди
2
/ 1 коментар

Небажання спільно молитися у День пам’яті та примирення священик з МП пояснив церковними канонами.

Священик Московського патріархату виправдовувався перед головою Волинської ОДА Володимиром Гунчиком за поведінку у День пам’яті та примирення. Робив він це на особистому виїзному прийомі громадян губернатором області, що відбувся 18 травня у Володимирі-Волинському, – розповідають колеги із місцевої газети «Слово правди», – пишуть Інформаційне агентство Волинські Новини

Нагадаємо, що 8 травня в День пам’яті та примирення у Володимирі-Волинському стався скандал – священики Московського патріархату відмовилися служити спільну панахиду зі священиками Київського патріархату, Української Греко-Католицької та Католицької церков. Згодом оприлюднили імена цих священиків.

Священик православної церкви Московського патріархату, який прибув на зустріч намагався виправдати свою поведінку.

Він пояснив, що канони церкви не дозволяли провести спільну молитву, тому вони раніше відслужили панахиду та просто лишились стояти до кінця заходу.

Як зазначає видання, міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк, був непохитний у власному баченні ситуації:

«Ми завжди готові врегулювати будь-які питання. Невже не можна було звернутись напередодні? А це був прояв неповаги до людей і до заходу, який організувала влада. Так робити не можна», – сказав Саганюк.

Його підтримав обласний керівник, наполягаючи, що створювати соціальну напругу та міжконфесійні конфлікти недопустимо.




один коментар
  1. та за їхнимі канонами ми взагалі віровідступники… хай би вже йшли до кінця – і просто плювали нам усім вслід… в Почаєві є в церкві на видному місці перелік гріхів: належність до церкви КП в одному з списку з уринотерапією і т.п.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок