<

Розповіли історію будівлі, яку знесли в кінці вісімдесятих років у Володимирі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:41 | 10.02.2021 / Володимир / /
Перегляди
135
/ Коментарі відсутні

Можливо ви ще пам’ятаєте двохповерхівку, яка знаходилася навпроти Володимир-Волинської автостанції до 90-х років минулого століття. У фейсбуці опублікували ретро-світлини та розповіли історію будівлі.

У спільноті “Я люблю Володимир” у фейсбуці оприлюднили чорно-білі світлини старого міста. Скраю можна помітити будинок, на місці якого зараз порожньо.

Червоним колом обведено будівлю, яку “прибрали” в кінці 80-х років.

Навіщо це зробили і яка була історія двохповерхівки, в коментарях під постом поділився директор місцевого історичного музею Володимир Стемковський.

“Зведено будівлю орієнтовно на межі 19-20 століть. До Другої світової війни там були приватні квартири, на першому поверсі майстерні. Після Другої, десь з 50-х років будинок дещо перепланували і організували там місцеву пошивочну артіль як тоді казали “Легпрому”. Пізніше гуртожиток швейної фабрики, ще пізніше квартири”.

Цікавою деталлю є те, що ріг цього будинку прикрашав великий годиник.

“Круглий двосторонній циферблат закритий склом, увечері цифри та стрілки підсвічувалися маленькими ліхтариками, – згадує чоловік, – проте будинок спіткала сумна доля”.

Як писала місцева газета “Слово правди” в 80-х роках, на одній із нарад тодішній голова райвиконкому Петро Саганюк зауважив, що на його думку, будинок заважає огляду під час руху транспорту, а також те що він знаходится в аварійному стані.

Через це двохповерхівку вирішили знести.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер