<

Судитимуть за вимагання хабаря поліцейського з Володимира-Волинського та його спільника

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:57 | 28.05.2020 / Володимир / , , , , /
Перегляди
5
/ коментарі 3

Невдовзі постане перед судом патрульний поліцейський Володимира-Волинського, який у січні вимагав та отримав хабар за непритягнення водія до адміністративної відповідальності. Судитимуть і його спільника, колишнього поліцейського, який був посередником під час передачі хабаря.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Волинської області.

Слідство встановило, що правоохоронець вимагав 5 тисяч гривень у громадянина – водія авто – за непритягнення його до адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху.

“Прокуратура Волинської області затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у розслідуваному Територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Львові, кримінальному провадженні про вимагання й одержання неправомірної вигоди працівником Володимир-Волинського відділу поліції”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначають, 25-го лютого “громадянин передав гроші спільнику поліцейського – і того ж дня правоохоронця та його пособника затримали”

“Поліцейського обвинувачують у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди (ч.3 ст. 368 КК України), а його спільника – у пособництві у вчиненні цього злочину (ч.5 ст. 27 ч.3. ст. 368 КК України). Невдовзі вони обоє постануть перед судом”, – йдеться в дописі.

Нагадаємо, слідчі ДБР затримали патрульного та його колишнього колегу під час одержання неправомірної вигоди в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

“Поліцейський зупинив легковий автомобіль, підозрюючи водія в керуванні транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Він вилучив у громадянина посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Згодом правоохоронець запропонував передати через посередника – колишнього поліцейського хабар у сумі 5 тисяч гривень за непритягнення водія до адміністративної відповідальності та повернення документів”

У разі доведення вини, чоловікам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.




коментарів: 3
  1. Змінилась назва ,а суть мусорів не змінилась ,як були кришувальниками і хабарниками ,так ними і залишились .

  2. цікаво чи коли небуть будуть притягнуті до відповідальності всі поліцейські нашого міста , які самі були порушниками закону … Думаю що ні … Бо в нашому місті неправомірні дії поліції кришує місцева прокуратура , яка повинна вести нагляд за діяльнстю поліції … Місцевий суд часом ставить на місце таких горе поліціантів , але з них як з гуся вода – ну отримали на руки ухвалу чи рішення суду про скасування їхніх постанов чи протоколів – дивись через деякий час знову беруться за неправомірні дії …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа