<

Судитимуть власника підприємства у Володимирі, де травмувався робітник

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:40 | 12.01.2022 / Володимир / , /
Перегляди
2222
/ Коментарі відсутні

6-го вересня 2021 року 54-річний працівник підприємства у Володимирі допустив потрапляння руки під фрезу деревообробного верстата, внаслідок чого отримав тяжкі тілесні ушкодження у вигляді травматичної ампутації правої кисті.

До суду скерували обвинувальний акт у кримінальному провадженні про порушення приватним підприємцем правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві особою, яка зобов’язана їх дотримувати, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 272 КК України), йдеться у фейсбуці прокуратури Волині.

Слідство вважає, що власник підприємства у Володимирі, будучи відповідальним за охорону праці та техніку безпеки на виробництві, не оформив належним чином на роботу працівника, не провів йому інструктажі й стажування та допустив його до роботи з підвищеною небезпекою без навчання та перевірки знань з охорони праці.

Як запевняють, власник підприємства відповідатиме за це перед судом.

Нагадують, що санкцією ч.2 ст. 272 КК України за порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов’язана їх дотримувати, що спричинило інші тяжкі наслідки, передбачено покарання у виді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа