<

До судової тяганини навколо камер спостереження залучать посадовців міськради Володимира-Волинського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:17 | 13.06.2016 / Володимир / , /
Перегляди
76
/ коментарів 14

13-го червня у Володимир-Волинському міському суді розглядали адміністративне провадження у відношенні до місцевого приватного підприємця Андрія Кандиби.  У ході судового засідання було вирішено викликати трьох свідків: Валерія Гаврилюка (свідок ніби-то правопорушення), Ярослава Матвійчука, перший заступник міського голови та Віктора Фіщука, начальника міського відділу ЖКГ.

Нагадаємо, що проти приватного підприємця, а заодно громадського активіста Андрія Кандибу був складений адміністративний протокол. СБУ підозрює приватного підприємця у вчиненні адміністративного правопорушення, а саме опублікування відео у Фейсбуці із камер відеоспостереження. Камери встановлював Кандиба відповідно укладеного договору між ним і КП “Полігон” та Програми “Безпечне місто 2016-2017рр”.

Судове провадження веде суддя Олександр Лященко. До відповідальності Кандибу притягує Служба безпеки України.  У своїх поясненнях суду активіст повідомив, що система відеонагляду у той час , коли опубліковано відео, була ще в процесі налаштування. Тому публікація не була протизаконною, адже підприємець мав на це повне право, бо камери запускались в тестовому режимі. Протокол, за яким порушено адміністративну справу, він вважає не обґрунтованим, оскільки в матеріалах справи відсутні будь-які дані про заборону доступу до інформації.

“Я в телефонному режимі звертався до начальника сектору патрульної поліції Володимир-Волинського відділення поліції  Нововолинського відділу поліції ГУ НП  України у Волинській області майора поліції Віктора Рибачика, котрий є відповідальним за реалізацію програми “Безпечне місто 2016-2017”. Йому я повідомив про факт вчинення порушення ПДР, а також отримав усний дозвіл  на публікацію відео даного порушення в соціальній мережі. Після цього я звернувся ще й до заступника міського голови Володимира-Волинського Ярослава Матвійчука і також запитав дозволу на оприлюднення даного відео. Після погодження із цими людьми, я і виклав відео у соціальній мережі Фейсбук.” – розповів Андрій Кандиба.

А ще цікавим фактом є те, що Валерій Гаврилюк, який дав пояснення по факту ніби то вчинення адміністративного правопорушення не є зареєстрованим у мережі Фейсбук, а також не перебуває в соціальній групи АнтиАвтоАндони. А в соціальній мережі Вконтакте перебуває у списку друзів з оперуповноваженим співробітником СБУ Марією Дмитрук.

Наразі в судовому засіданні оголошена перерва, аби викликати свідків в судовий зал. Наступне засідання відбудеться 23-го червня, об 9:30 на яке вчерговий раз запрошують всіх бажаючих прийти та підтримати підприємця та активіста.

IMG_0778
IMG_0780
IMG_0782
IMG_0783
IMG_0785




коментарів: 14
    • а кошти то на встановлення відеокамер виділялись з бюджету , тобто платників податків , тобто це гроші народні , не розумію , чому тоді інформація , отримана за рахунок народних коштів не повинна бути для народу і відкритою і за це треба людину притягувати до відповідальності , проананалізуйте рішення кожної сесії депутатів міської ради , там практично порушення законів Українт стало нормою, але чомусь за це їз ніхто не судить ???

      • А конкурс на встановлення камер чомусь виграв Кандиба? Чи у Володимирі більше немае людей які можуть зробити цю роботу. Напевно бюджетних грошенят хапнув добряче, і не поділився.

      • Правильно нехай викладе в неті скільки бюджетних коштів заробив Кандиба, і договори про встановлення, і чому він встановлював їх одноосібно а не проводився конкурс між підприемцями. В нашій області е багато підприемств, які можуть встановлювати і обслуговувати відеокамери, і вони не слідкують за своїми громадянами як це робить Кандиба. Це одразу видно ,що договорняк між владою і підприемцем. Потрібно ширше проводити розслідування і тоді доводити до суду, для слідчих масса роботи.

    • в нашому місті люба критика влади і тому числі справедлива зразу береться ” к ногтю ” , зрозуміло , що позов до суду це форма помсти влади.

  1. Кандиба тримайся!!! на фото “друзів” в Тебе маловато( хоча я б не назвала деяких людей на фото друзями а просто піарщиками аби десь засвітитись) а ворогів стае все більше більше!!!

    • Життя активіста тільки починаеться, а ворогів нажив вже більше ніж старий Саганюк!

    • Так на фото одни неудачники, с такой командой на президента надо балотироваться!!!

  2. Камери відеоспостереження я думаю повинні бути : більше 20 для того, щоб був порядок і спокій у місті і у парку Словянському. Вихід відеозапису на поліцію і притягнення хуліганів до відповідальності трохи заспокоїть їх пил до варварства з деревами,лавочками та освітлювальними приладами!

    • без оприлюднення та доступу до інформації по відоспостереженням наше місто з 20-відеокамерами стане поліцейским і корупційним заповідником .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер