<

Суд у Володимирі виніс два вироки, якими призначив чималі штрафи за підробку covid-документів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:03 | 4.11.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
3360
/ Коментарі відсутні

В Єдиному державному реєстрі судових рішень почали з’являтися вироки, в яких суми штрафів за підробку міжнародного свідоцтва про covid-вакцинацію є значно вищими, аніж були раніше. Так Володимир-Волинський міський суд Волинської області виніс два вироки, якими призначив чималі стягнення з порушників.

Якщо в останні два місяці поширеною практикою у судах простежувалося винесення штрафів від 680 до 850 грн за фальшиві covid-документи, то нині є випадки, коли обвинувачені повинні сплатити понад 4 тис. грн штрафу, повідомляє Главком.

У першому випадку визнано винним директора ТОВ «Надія Вуд», який замовив у невідомої особи підробне міжнародне свідоцтво про вакцинацію від Covid-19. Так зване свідоцтво містило реквізити комунального некомерційного підприємства «Калуський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» з підробленими підписом лікаря та печаткою. Насправді ж обвинувачений жодного щеплення не робив.

Керівник підприємства показав фейковий документ під час перетину українського кордону, сподіваючись уникнути самоізоляції. У підсумку порушник заплатить 4,2 тис. грн штрафу.

Аналогічну суму штрафу суд виписав начальнику хмельницької АЗС «Авантаж 7». Чоловік замовив у невідомої особи фальшиве міжнародне свідоцтво про covid-вакцинацію на бланку «Центру первинної медико-санітарної допомоги «Садгора №3» Рівненської обласної ради. Обвинуваченого викрили прикордонники під час в’їзду до України.

Також чоловік оплатить 1 тис. грн за проведення судової технічної експертизи.

Зазначають, що нацполіція перевірятиме сертифікати про вакцинацію українців від Covid-19 за QR-кодом. Перевірки розпочалися 21 жовтня. За підроблені документи українцям загрожують штрафи та навіть в’язниця.

У разі відсутності covid-документів під час міжобласних автомобільних перевезень пасажирам загрожуватиме штраф до 34 тисяч гривень.

Читайте також: Що думають пасажири залізниці у Володимирі про обов’язкові ковідні сертифікати




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок