<

Суд стягнув з фермерського господарства, що належить володимирським бізнесменам Юнакам, 16 млн грн

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:12 | 14.11.2022 / Володимир / , /
Перегляди
15491
/ коментарів 5

Господарський суд Волинської області стягнув з фермерського господарства «Західний Буг», що належить братам Юнакам, на користь ТОВ «Волинь-зерно-продукт» понад 16 мільйонів гривень боргу.

У позовній заяві товариство з обмеженою відповідальністю «Волинь-зерно-продукт» просило стягнути з фермерського господарства «Західний Буг» 16 мільйонів 367 тисяч 633 гривні боргу згідно з договором купівлі-продажу: основний борг – 12 мільйонів 590 тисяч 487 гривень, 3 мільйони 777 тисяч 146 гривень штрафу, – пишуть Волинські новини.

Суд встановив, що відповідно до умов договору продавець зобов’язувався продати у власність покупця засоби захисту рослин, насіння, мінеральні добрива, зернові та олійні культури, дизпаливо, мікродобрива та інший товар. А покупець, своєю чергою, зобов’язувався прийняти цей товар та своєчасно оплатити його в порядку та на умовах, передбачених цим договором.

Фермерське господарство визнало суму заборгованості в розмірі понад 12,5 млн, однак позивач також просив стягнути з відповідача майже 3,8 млн штрафу за порушення строків оплати товару на підставі одного з пунктів договору. Цим пунктом визначено, що у разі порушення строків оплати (невиконання умов договору) покупець сплачує продавцю штраф у розмірі 30% від вартості поставленого та неоплаченого або несвоєчасно оплаченого товару.

Відповідач у відзиві просив зменшити розмір штрафних санкцій до 5% від суми нарахованих санкцій, посилаючись на форс-мажорні обставини, а саме – воєнний стан в Україні. Однак суд не знайшов підстав для задоволення відповідної заяви, бо сторони самостійно визначили відповідальність за договором, а договір не визнано недійсним.

Відтак суд повністю задовольнив позов «Волинь-зерно-продукту» та стягнув з фермерського господарства понад 16 мільйонів гривень боргу та штрафу.

До слова, компанія ФГ “Західний БУГ” зареєстрована 04.03.2010 р. у Володимирі на вулиці Ганни Жежко. Керівником організації є Юнак Микола, який також є чинним депутатом Володимирської міської ради. До уповноважених осіб також належить і його брат Сергій Юнак.




коментарів: 5
  1. Після таких стресів юнаки старюганами можуть швидко стати. Тим більше, шо в того шо з Шевченком на фотці, очі не то залиті не то травою прокурені. Знімає стрес…

  2. Отого малого юнака треба в армію і одразу на фронт.Переходив дорогу в центрі міста,і тут Юнак на машині, вікна відкриті,пальці вєєром на рулі.
    Я би половину тих крадених коштів вилучив і купив би необхідне для ЗСУ.

  3. А чому орків зі своїх модних рушниць не стріляєтє, це вам не беззахисних тварин вбивати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок