<

Створення ОСББ Володимир-Волинський міськвиконком дозволив гуртожитку колишнього ВАТ “Володимир-Волинський цукровий завод”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:23 | 22.07.2015 / Володимир /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

22-го липня на засіданні міськвиконкому мешканці гуртожитку на вулиці Луцькій, 186 нарешті добилися реєстрації органу самоорганізації населення – будинкового комітету. Міський голова Петро Саганюк пообіцяв, що питання із під’єднанням електроенергії до будівлі також візьме на особистий контроль.

Нагадаємо, непроста ситуація навколо колишньої власності ВАТ “Володимир-Волинський цукровий завод” – гуртожитку на Луцькій, 186, склалася в наслідок банкрутства підприємства та передачу приміщення на баланс державного ліквідатора Михайловського.

ПАТ “Волиньобленерго” нарахувало мешканцям будинку 119-ть тисяч 700 гривень “фінансової повторної допомоги”. Обіцяли за 5-ть років цю суму містянам повернути. Мотивація такої “благодійності” – недосконалість існуючих законів в Україні та в зв’язку із цим – можливе затягування процесу підключення до мереж підприємства на невизначений термін.

Монополіст в подачі електроенергії не пояснив, де багатодітній сім’ї з дитиною – інвалідом, пенсіонерам, сім’ї військовослужбовця, який перебуває в зоні АТО, а його дружина – вагітна, взяти майже 120-ть тисяч гривень, аби “фінансово допомогти” приватному підприємству, власниками якого є 5-ть українських олігархів – Рінат Ахметов, Ігор Коломойський, Юрію Бойко, Ігорю Суркісу та Констянтину Григорішину.

Люди довго чекали та вірили, що державний ліквідатор – Сергій Михайловський лобіюватиме їхні інтереси та поверне до життя їхні помешкання. Однак, за три роки ситуація з мертвої точки не зрушилася. Тому, мешканці гуртожитку самотужки взялися узаконювати свої права на житло та повертати комунікації до кімнат.

Необхідні кроки – це створення ними ОСББ, що дасть право в майбутньому приватизувати кімнати, прописаним у них людям. На засіданні виконавчого комітету Володимир-Волинської міськради орган самоорганізації гуртожитку зареєстрували.

Міський голова допомогти мешканцям гуртожитку не проти, однак переконаний, що там далеко не усі потребують допомоги. “Створіть комісію та дізнайтесь, кому там справді потрібні кімнати, а хто із “нальнічків” колишніх там поприписувався і чекає, аби місто тратилося на ремонти та комунікації. А самі мають комфортні квартири вже давно! Кімнати таких людей треба передати міліції чи молодим спеціалістам з лікарняних установ!”, – сказав Петро Саганюк.

Нардеп Ігор Гузь також направив депутатські запити із відповідними питаннями і в енергетичні компанії, і на ім’я державного ліквідатора, який має пояснити, що за три роки він зробив, аби допомогти людям безтурботно жити у своїх кімнатах. Відповіді на запит, на жаль, ще не має. Тому всі – в очікуванні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер