<

Студентка Києво-Могилянської академії, родом з Володимира, стала співавторкою книги

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:58 | 12.07.2021 / Володимир / , /
Перегляди
2133
/ Коментарі відсутні

Володимирчанка Яна Мохончук та її подруга Оля Жук, студентки міжнародних відносин та факультету фінансів Києво-Могилянської академії, видали збірку «ALMA: 32 історії за лаштунками Могилянки».

Коли Оля і Яна жили разом, їх об’єднувала любов до письменництва та книжок. Одного вечора у січні, після сесії, вони захотіли створити щось своє, і книга була хорошим варіантом, пише про них видання Студвей.

У збірці дівчат «ALMA» є 32 есе від студентів різних поколінь та спеціальностей, які навчалися у Могилянці від 1996 до сьогодні.

Окрім історій звичайних студентів, e збірку також увійшли есе відомих випускників: письменника Остапа Українця, фотографа Ukraїner, Red Bull, UNOPS, Veteran Hub Микити Завілінського, засновниці платформи «Без оцінок» та викладачки української мови Анастасії Онатій.

Від ідеї до фінальної версії книги пройшло близько 5 місяців. Меншу частину коштів дівчатам дало видавництво «Смолоскип», а 30 000 вони зібрали самостійно, за 10 днів. У грудні 2020 року Яна і Оля отримали перший наклад примірників.

У процесі видавництва найскладнішими були дві речі – необізнаність у видавничій справі та фінансова сторона. «Ми зовсім не знали як взагалі створюють книги, як визначити кількість примірників, які є види друку, як книги з’являються в книгарнях», – каже Яна. «Ми почали писати багатьом людям, щоб взяти рекомендації, вивчати самостійно та з’ясовувати нюанси видавничої справи».

Поради від юних письменниць для майбутніх авторів:

По-перше, пам’ятай, що книга потрібна лише тобі і лише ти відповідаєш за неї. Уже після виходу продукту у світ він може знадобитися іншим.

Також чітко пропиши ідею та мету книги: для кого вона, про що і навіщо. З цією ідеєю автори потім звертатаються до різних людей – редакторів, видавців, інвесторів, – яких може ця книга зацікавити.

Обговорюй свою ідею з друзями, знайомими, запитуй поради у тих, хто спеціалізується у цій сфері, не бійся дізнаватися думки інших, бо це так чи інакше дозволяє подивитися на свій проект під іншим кутом;

Дотримуйся порядку: важливо чітко прописувати дедлайни, сортувати інформацію в табличках та чітко визначати сфери відповідальності членів команди. Візуалізуй свою книгу: продумай обкладинку, формат, нумерацію сторінок.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер