<

Справу щодо заниження акцій цукрового заводу у Володимирі розслідуватимуть правоохоронці, – Пальонка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:51 | 11.02.2022 / Володимир / , /
Перегляди
1973
/ 1 коментар

ВАТ «ВолодимирВолинський цукровий завод», яке днями продало акції за заниженою вартістю 37 тисяч гривень, винне міській раді Володимира понад три мільйони гривень. Ситуація з продажем цінних паперів за мізерну суму з’ясовуватимуть правоохоронці.

Про це під час бліцбрифінгу 11-го лютого повідомив міський голова Володимира Ігор Пальонка.

ВАТ “Володимир-Волинський цукровий завод” з 2012-го року ухвалою Господарського суду у Волинській області було визнано збанкрутілим. Ухвалами було передбачено кредиторів, серед яких, у другій черзі, була міська рада Володимира, якій підприємство заборгувала більше трьох мільйонів гривень по податках до місцевого бюджету. Було передбачено ліквідатора, який би мав виконувати рішення суду.

На території колишнього заводу функціонують Біоенергетична компанія, яка виробляє гранули для альтернативних джерел енергії, ТОВ “УКРПРОДТРАНС” та ПП “Дабі буд”. Це ті підприємства, які мають право на користування майном цукрового заводу.

У 2021-му році ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод» зареєструвало ще одне сільськогосподарське підприємство ПАТ «Машинно-технологічна станція «Володимирагро».

“Були продані акції саме цього ПАТу. Оскільки його засновником є Володимир-Волинський цукровий завод, щодо якого було оголошено процедуру банкрутства, а процедура банкрутства якраз і передбачає продаж цих активів. Зробили це за смішну суму – 36 800 грн 70 коп.”, – зауважив мер.

Нагадаємо, що на аукціон виставили пакет простих бездокументарних, іменних акцій, у кількості 24 533 800 штук. 

Це обурило мешканців громади Володимира й міського голову зокрема, бо завод є кредитором.

“Ми втрачаємо надходження, які мали б поступити до місцевого бюджету”, – повідомив Пальонка.

За словами міського голови, про дані фінансові операції вже проінформували місцеві правоохоронні органи та направили лист до структури стратегічних досліджень, щоб добитися визнання даних торгів недійсними.

Стартова ціна торгів становила 3 мільйони 680 тисяч гривень, а зупинилися на 36 800.

“Ці дії були сплановані, щоб заборговані кошти не були повернені до місцевого бюджету громади. Тому, як дозволяє нам законодавство, ми будемо відстоювати повернення наших коштів”, – наголошує мер.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер