<

Справа перекваліфіковується. Бійці 51-ї ОМБР не були офіційно забезпечені обмундируванням та провіантом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:16 | 8.12.2015 / Володимир /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Адвокат Андрій Баришніков на черговому судовому засіданні по справі бійців 51-ї ОМБР подав до суду клопотання щодо перекваліфікації справи зі статті 28 частини 2 частини 3 статті 409 КК статтю 28 частина 2 частина 2 статті 409. Відтак адвокати клопочуть про зміну статусу кримінального провадження із тяжкого на середньої важкості. 

Питання про справжність та дієвість бойових наказів – під підозрою. Відповідно до цього складено клопотання на Володимир-Волинський місцевий суд.

Військовий прокурор, який черговий раз з’явився у цивільні формі – Владислав Зубков – повідомив, що йому не відомі факти відсутності відповідних штампів на документах, представлених у суді.

Основні документи обвинувачення, зі слів захисників, базуються на бойових розпоряджень, виданих для 51-шої на 71 ОМБР. Одначе, дані не точні.

У адвокатів виникли сумніви щодо точності карт – бригада мала керуватися картою масштабу 1:100 тисяч.Такими картами можуть користуватися лише для сектору. Бригади мали б отримати карту принаймні 1:50 тисяч.

З позиції захисту розпорядження, дані бійцям, невідомо як мали дати зрозуміти, як діяти бійцям – не вказаний алгоритм виконання розпорядження. Тож  формулювання дозволяє ставити під сумнів можливість виконання бойового розпорядження.

Наступне судове засідання перенесене на 27-ме січня наступного року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа