<

«Смачно про етикет»: майстер-клас провели у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:16 | 18.08.2020 / Володимир / , /
Перегляди
62
/ коментарі 3

Анастасія Азанова – викладачка етикету, співзасновниця ГО “Креатив Студіо”, – провела майстер-клас зі столового етикету в одному з закладів Володимира-Волинського.

Протягом останніх років Анастасія викладала етикет в рамках курсу для дітей та підлітків “Школа Леді”, їздила з майстер-класами і в інші міста. Розповідає, що після кожного такого заняття отримувала прохання провести подібний захід і для дорослих. Як відомо, запит породжує пропозицію, тож коли завдяки послабленню карантинних обмежень дозволили провести майстер-клас, Анастасія оголосила про проведення заходу “Смачно про етикет”.

Варто зазначити, що в поняття “столовий етикет” входить не лише вміння користуватись ножем та виделкою, а й велика кількість різноманітних правил та тонкощів їх застосування. Зокрема, на майстер-класі говорили про:

  • поведінку у ресторані та доречний одяг;
  • особливості сервісу різних закладів;
  • повний куверт;
  • правила споживання деяких «складних» страв;
  • сервірування столу до сніданку, обіду, вечері та бенкетів;
  • правила поводження з іншими гостями за столом;
  • віртуозне користування столовими приборами та silent service code;
  • користування текстильною серветкою;
  • оплату рахунку та спілкування з персоналом закладу.

Окрім інформаційного наповнення, вражало і різноманіття меню, і сервірування, і декор на столах у вигляді вишуканих квіткових композицій. Анастасія зазначає, що створювати відповідну атмосферу надзвичайно важливо, саме тому кожен захід, який проводить, продумує до дрібниць.

Для читачів БУГу виписали кілька основних правил, що розбирали на майстер-класі:

  1. Згідно з правилами етикету, на бенкеті чоловіка та дружину поряд за стіл не саджають.
  2. Той, хто за столом сидить ліворуч,  має допомагати в обслуговуванні людині праворуч (незалежно від статі).
  3. Не варто сідати за стіл без запрошення господарів чи організаторів заходу.
  4. Запам’ятайте! Ніколи і ніяка сумочка, навіть гаптований золотом клатч, не має право перебувати на столі.
  5. Місце для жіночої сумки у ресторані – це спеціальна підставка для сумок, що має вигляд невеличкого табурету.
  6. Середню та маленьку сумочки ставте позаду себе на крісло між спиною та спинкою стільця. Це буде можливо зробити, якщо ви правильно сядете на крісло: займайте собою лише 2/3 сидіння.
  7. Телефон та інші речі – їм не місце на столі.
  8. З персоналом ресторану необхідно спілкуватися ввічливо, але без панібратства.
  9. Інша сторона медалі це випадки, коли гості закладу надто намагаються допомогти офіціантам і починають збирати посуд, передавати тарілки зі стравами далі по столу… Згідно етикету, так теж не має бути – офіціант виконує свою роботу
  10. За столом не говорять слово «туалет» та не чистять зуби.
  11. Місце зубочисток, насправді, якраз у вбиральні, а не на столі.




коментарів: 3
    • Ні, це була розповідь про основи столового етикету. Я би навіть сказала, що конкретно ось ця стаття – новина про те, що у Володимрі проводяться навчання етикету і кожен охочий може їх відвідувати. Було би бажання і потяг до високої культури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа