<

Штраф у 17 тисяч та позбавлення «прав»: суд покарав 25-річну водійку БМВ, яка п’яною скоїла ДТП у Володимирі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:11 | 15.11.2021 / Володимир / /
Перегляди
19713
/ коментарів 5

15-го листопада у Володимирі відбулося п’яте і вирішальне судове засідання по справі п’яної водійки BMW X5, військовослужбовиці з Овадного, яка 22-го серпня на вулиці Луцькій у Володимирі на швидкості знесла знак «Пішохідний перехід» та влетіла у декілька припаркованих автомобілів біля кафе «2000».

Суд відбувся під головуванням судді Андрія Каліщука за участю правопорушниці Олени Романюк, її адвоката Миколи Омелянюка, її матері Лілії С., свідка Арона С., старшого слідчого Володимир-Волинського районного відділу поліції Дмитра Домріна та потерпілого Олега Гриценка.

Як розповів слідчий, того дня він чергував у слідчо-оперативній групі, був старшим. З ним була напарниця, яка зараз не працює у поліції. Під час прибуття на місце ДТП, за кермом автомобіля нікого не було. Він складав схему аварії, пройшовся від місця початку моменту транспортної пригоди до пішохідного переходу біля магазину “Копійочка”, тож точно сказати, хто перебував за кермом БМВ правоохоронець не зміг.

На зауваження потерпілого Гриценка, що не були допитані всі свідки, які бажали дати покази, Домрін відповів, що він не займався опитуванням, а встановлював схему ДТП та досліджував сліди від автівки, а згодом відео з камер відеоспостереження. Правоохоронець стверджував, що слідчо-оперативна група допитала мінімум трьох очевидців аварії.

Суддя запитав, чи чув слідчий, що казали свідки, сама Романюк, чи заявляла її матір про те, що вона знаходилась за кермом БМВ, а не ї донька.

“На місці ДТП всі сварилися, конкретної інформації не надавали. Романюк стояла збоку, вона була шокована і плакала. Матір не повідомляла, що вона була за кермом”, – зазначив Домрін.

Наступним допитували свідка Арона С., який на момент аварії перебував на задньому сидінні автомобіля під час ДТП.

Він розповів, що 22-го серпня вони розпивали спиртні напої біля кафе “Ірена” у Володимирі. Він сп’янів і раніше за всіх пішов в авто та заснув. Прокинувся, уже після аварії, коли всі почали виходити. Був дуже п’яний, тож не пам’ятає деталей і того, що говорив правоохоронцям. Свідок стверджував, що не бачив, хто сідав за кермо автомобіля.

Хоча, нагадаємо у протоколі допиту поліцейськими, саме з його свідчень записали, що за кермом БМВ була Романюк Олена, і перед поворотом вона загальмувала. У суді ж він сказав, що нібито не пам’ятає, що казав правоохоронцям, бо був п’яним і шокованим.

Адвокат Омелянюк намагався знову перенести судове засідання та вимагав допитати ще одну поліцейську, яка допитувала свідків. Суддя не задовольнив його клопотання і перейшов до перегляду відеозаписів.

У суді представили п’ять відеоматеріалів: одне з нагрудної відеокамери, де видно, що Романюк знаходилась за кермом, інше, де патрульні пропонували дівчині пройти тест на драгері у кареті швидкої допомоги; ще одне, яке публікував БУГ, на якому з переднього сидіння виходить спочатку матір, а потім Романюк. Також був запис із лікарні, де у Романюк виявили 1,76 проміле алкоголю в крові та загальне відео моменту аварії з камери вуличного відеоспостереження біля Слов’янського парку.

Після нарадчої кімнати суддя прийняв рішення визнати винуватою 25-річну Олену Романюк у вчиненні адміністративного правопорушення за статтями 124 (Порушення правил дорожнього руху, що призвели до пошкоджень інших транспортних засобів, споруд) та статті 130 (Керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння) та призначити їй покарання у вигляді штрафу в розмірі тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 17 тисяч гривень та позбавити дівчину права кермувати транспортними засобами строком на один рік.

Хронологія новин на сайті про п’яну водійку:




коментарів: 5
  1. БУГ, ви опечаталися.
    На відео видно що з БМВ виходять не з водійського місця а з місця пасажира. Поправте.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця