<

Школяр із Зимного закінчив «Школу Успіху» в Києві: восени запускає власний проєкт

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:22 | 3.08.2020 / Володимир / , , , /
Перегляди
12
/ Коментарі відсутні

Учень 10-го класу із села Зимне Андрій Жаловага – один із двох, хто пройшов відбір до «Школи Успіху» від Фонду Кличко із Волинської області. Школяр розповів, вже готується до запуску власного проєкту – «Школа Успіху. Зимне».

За словами учня 10-А класу ООЗ НВК “ЗОШ І-ІІІ ст.” села Зимне Андрія Жаловаги, потрапити у “Школу Успіху” він планував ще взимку, згодом це стало ціллю та пріоритетом на період карантину, а потім і літніх канікул.

“Про школу дізнався від своєї мами: вона скинула мені посилання на сайт фонду, і я вирішив взяти участь. Для цього необхідно було заповнити анкету і зняти відео про себе, свої вміння і захоплення. Я не сподівався, що потраплю в проект, так як було уже подано більш ніж 2000 заявок.

Яке ж було моє здивування, коли я отримав листа, що проходжу до фіналу, де відбулося відеоінтерв’ю, за підсумками якого я став офіційно «ШУ-шником»”, – зізнався він.

Декілька учасників навіть покинули “Школу Успіху”, дізнавшись про проведення в онлайн-форматі, каже школяр:

“Нас познайомили між собою за два місяці до початку табору, і ми почали виконувати цікаві завдання. Усе було добре, але сталась одна подія, яка змусила декількох учасників покинути проект. Навіть я, коли дізнався, що Школа Успіху буде проводитись онлайн, не на жарт засмутився і навіть думав покинути проект, але на щастя, вчасно одумався.”

Юнак розповів, учасниками проєкту стало 50 хлопців та 50 дівчат. Їх поділили на команди для спільних практичних робіт під керівництвом ментора. 11 днів по 5 годин, звичайно, з перервами, тривали заняття в “Школі”, де обговорювали основні теми для сучасної молоді, які надалі пригодяться в житті:

“Коли онлайн-школа розпочалась, у перший день я уже зрозумів, наскільки це крутий і грандіозний проект. Щодня у нас було по дві лекції на різні цікаві теми, серед яких ІТ-технології, ораторство, тімбілдінг, відеомонтаж, медіаграмотність, фінансова грамотність та проектний менеджмент. “

Активна молодь, серед яких і Андрій Жаловага, мала можливість познайомитися та поспілкуватися із майстрами своєї справи та лідерами – радіоведучим Олександром Вишневським, викладачем риторики та лектором власної програми “Pitch Day Saturday” Олександром Зайомою, викладачем «Могилянської школи журналістики» Сергієм Поліщуком, директором фонду Аліною Носенко. Також відбулась і зустріч із Володимиром Кличком.

Після цього школяр анонсував свій власний, локальний проєкт: починаючи з осені, він запускає “Локальну Школу Успіху” в селі Зимне. Вона буде доступною для всіх, адже також функціонуватиме у онлайн-форматі:

“Лекції ШУ уже закінчилися, але для мене це тільки початок кропіткої та натхненної праці – підготовка до “Локальної Школи Успіху”, яку я маю провести онлайн серед 25-30 підлітків цієї осені.

Уже обговорюю теми із майбутніми лекторами, підбираю цікаві практичні завдання. Активну, цілеспрямовану та творчу молодь запрошую долучатися до мого проекту «Школа Успіху Зимне» на сторінці в інстаграм“.

Хлопець відзначив для себе головну мету локального проєкту: допомогти молоді знайти себе, своє призначення:

“Або ж, якщо вони вже визначились із майбутньою професією, на сторінці будуть цікаві виступи на різні теми, в тому числі, програмування. З нами будуть співпрацювати мінімум 4 досвідчені лектори, які є майстрами у своїй справі, яких дійсно буде цікаво послухати”.

«Школа успіху»  це освітня програма для дівчат і юнаків 14-15 років, яку вже десятий рік реалізує Klitschko Foundation, – йдеться на сайті фонду.

“Протягом 10 днів під керівництвом менторів вони вчаться працювати у команді, планують власні проекти, обговорюють їх з відомими українськими бізнесменами і громадськими діячами. “Школа успіху” покликана розвивати актуальні для нової генерації навички, серед яких креативне мислення, лідерство, продуктивність, підприємницькі здібності, інформаційна грамотність тощо.

Проект розрахований розкрити потенціал активної молоді і скерувати її енергію для пошуку власного “Я”. Особливості розвитку і потреби у дівчаток і хлопчиків у цьому віці різні, тому організатори роблять для них окремі програми.”

Нагадаємо, раніше БУГ інформував як школяру із Зимного вдалося здобути перемогу на Всеукраїнській олімпіаді з філософії від МАН.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок