<

Що можуть побачити туристи в Прибужжі: музей видатного музиканта Ігоря Стравінського в Устилузі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:59 | 20.09.2022 / Володимир / , /
Перегляди
401
/ Коментарі відсутні

Володимирський район охоплює місця з тисячолітньою історією. Проте є не менш цікаві новіші пам’ятки і локації, які зацікавлять туристів. Музей відомого на весь світ композитора Ігоря Стравінського – найцікавіше місце, яке можна відвідати туристам в Устилузі. Зануритися в епоху життя руйнівника традиційної музичної класики та послухати його твори.

Стравінський або, як він часто себе називав, “Стравіски”, через любов до цього алкогольного напою, вважав Устилуг райським куточком. Тут він разом з дружиною побудував маєток і приїжджав на кожні канікули, щоб творити. Допоки радянська влада не заборонила композитору в’їзд до України.

У цьому музеї стоїть фортепіано, на якому грав сам митець, та багато інших речей, які йому належали. По дорозі до будинку, відвідувачів зустрічає алея з 60 лип, висаджених руками композитора та його рідні.

На багатьох світлинах зображені члени сім’ї, друзі та оточення музиканта. За своє життя Стравінський товаришував з Пабло Пікассо, Коко Шанель, Антоном Рубінштейном та навіть побував у Білому домі в гостях у президента Кеннеді.

Відомим композитор став через написання “сміливої” музики для балету. Його ноти звучали незвично для слухацьких вух, вони не завжди були ритмічними та зовсім не схожими на попередні стилі музики 18-19 століття.

Свої періоди творчості митець називав велосипедним (життя в Устилузі), автомобільним (життя в Європі) та авіаційним (у США).

Стравінський – особистість, яка має багато облич. Щоб ознайомитися з його творчістю не вистачить однієї екскурсії, проте щоб захопитися нею – вистачить декількох хвилин. Адже в устилузькому музеї про нього розказують із великим захопленням та цікавістю.

Агенція регіонального розвитку Прибужжя, Туристично-інформаційний центр Володимира, історики, активісти та представники органів місцевого самоврядування дали працівникам музею пропозицію організовувати час від часу для вузьких кіл музикантів камерні прослуховування музики. Щоб таким чином створити атмосферу епохи музиканта: симфонії, смачна кава та улюблений алкогольний напій музиканта – віски.

Раніше, делегація відвідала ДОТ часів Другої світової війни, що знаходиться на в’їзді в Устилуг з боку Володимира. Та побували у музеї В’ячеслава Липинського у Затурцях.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок
15 Квітня, Понеділок