<

Що подивитися та почитати під час карантину: поради від мешканців Володимира-Волинського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:25 | 21.03.2020 / Володимир / , /
Перегляди
22
/ Коментарі відсутні

Під час карантину українці змушені проводити свій час удома. Дехто працює дистанційно, навчається, багато господинь тішаться, що встигнуть прибрати оселю і виконати всі плани з косметичного ремонту, що відкладалися. Проте не варто забувати про відпочинок, а також самовдосконалення, радить БУГ.

Для вас підбірка порад від мешканців Володимира-Волинського про те, які фільми та серіали варто подивитися та що ж почитати.

Дмитро Омелянюк, співорганізатор гри MindGame у Володимирі-Волинському, організатор автоквестів

Від себе рекомендую книги Ернеста Клайна «Першому гравцю приготуватись» (так як я полюбляю різні квести – однодумцям ця книга сподобається) та Стівен Кінг «Під куполом» (тому, що кожен зараз почуває себе під невидимим куполом).

Рекомендую серіал «Чорне дзеркало» (з яким, напевно, кожен переосмислить, що ми робимо чи можемо робити не так) та фільм «12 стільців» (щоб не забувати стару, добру класику)

Олександр Касімов, власник кав’ярні «LYKKE – Кав’ярня щасливих людей»

Постійні відвідувачі “LYKKE” знають, що там можна не лише випити смачну каву, а й “посмакувати” книгами, які там є на будь-який смак.

Сам Олександр зараз читає книги Стівена Кінга та Вільяма Шекспіра, читачам інтернет-видання “БУГ” радить теж звернути увагу на їхню творчість.

Щодо фільмів, то надає перевагу стрічкам, в яких грає Том Хенкс. Також зазначає, що з останнього переглянутого запам’ятались дві частини “Міста гріхів”.

Олеся Василець, «Княжна Володимира-2020»

У зв’язку з карантином, саме час для саморозвитку та відпочинку. Зараз читаю книгу «Сила Звички» Чарльза Дахіґґа, про те, як формуються звички в нашій голові, як можна і треба ними керувати і як можна повністю перевернути своє життя на 180*, потрібно лише повірити в себе і працювати. Це поки моя найулюбленіша книга.

Багато чула хороших відгуків про «7 звичок надзвичайно ефективних людей» хочу теж її почитати. Але все-таки більше люблю дивитись фільми або серіал. Люблю як документальні, так і художні.

Вчора, наприклад, почала дивитись серіал «Син батька народів» дуже мені подобається. Художній фільм про Василя Сталіна – сина Й. Сталіна. Я таке люблю. Ще люблю дивитись «Шерлока Холмса», але не сучасного, а колишнього (1979 р. здається). Я люблю всі фільми про СРСР, або ж, які зняті в цей період. Вони мені якісь більш душевні.

Роман Віслобоков, начальник міського відділу культури і туризму

Фільм “Недоторканні (1+1)”, головною ідеєю якого є те, що неважливо, хто ти зовні, головне – хто ти всередині. Режисерам і акторам цього фільму вдалося створити життєствердну, дотепну, веселу й чарівну картину. Та й з пропорціями не переборщили – суміш драми і комедії в історії двох несхожих, як біле і чорне, друзів вийшла практично ідеальною.

Щодо книг, то виокремити якусь одну було важко, тож зібрав невелику підбірку з тих, які радить прочитати.

Катерина Ільчук, копірайтерка, книжкова блогерка

Що читати під час карантину? Я б радила перечитати щось із улюбленого. “Гаррі Поттер”, “Віднесені вітром”, “Старий і море” – будь-яка книга, яка вас точно не розчарує. Знайомий сюжет, рідні персонажі і щасливий фінал – це точно знизить рівень стресу.

Якщо із новинок – однозначно “Фактологія”. 10 хибних уявлень про світ, і чому все набагато краще, ніж ми думаємо”. Автор Ганс Рослінг пише про те, що погані новини нам повідомляють, а от хороші ми маємо шукати самі. Ми дізнаємося про ДТП і вбивства в інших куточках світу, але не про те, що десь побудувати реабілітаційний центр для військових чи створили апарат, який полегшує життя сліпих. Рівень життя збільшився за останні роки в рази, але ми звідусіль чуємо про катастрофи – навіть зараз в світі відбувається багато хорошого, але говорять лише про коронавірус.

Книжку можна безкоштовно завантажити на сайті видавництва за промокодом Homealone. Це не реклама, просто класна можливість.

Серіали і фільми дивлюся рідко. На це завжди не вистачає часу. З останніх сподобався український фільм “Віддана”. Знаю, що є на офіційних ресурсах.

Тетяна Дьоміна, вчителька, журналістка, ведуча

Під час карантину багато часу проводимо у соцмережах, це факт. На щастя, багато організацій, блогерів, освітніх програм нині викладають у вільний доступ різноманітні вебінари, курси, аби кожен бажаючий зміг провести цей час з користю.

Якщо ви належите до числа людей, які використовують усі ці можливості, адже прагнуть до саморозвитку, пізнання чогось нового, тоді, гадаю, книга Коліна та Томаса Кемпбеллів “Китайське дослідження. Класична книга про зв’язок здоров’я та їжі” теж буде для вас цікавою. Прочитання цієї книги не зробить з вас затятого вегана, проте не виключаю, що підхід до свого харчування ви можете дещо переглянути.

Щодо фільмів, то на час карантину я б радше порадила серіал “Друзі” – добрий, легкий, веселий. Під час перегляду насміятись можна вдосталь, а, як відомо, сміх – це здоров’я. Тож піклуйтесь про себе і смійтесь на здоров’я!

Віталіна Макарик, журналістка, букблогерка

Поки Європа переживає повний локдаун, про подорожі можна тільки мріяти…або читати. Цим і пропоную зайнятися з книжкою Пітера Мейла «Рік у Провансі», яка нещодавно (нарешті!) вийшла українською мовою.

Тут – вся правда про життя у найромантичнішому регіоні Франції очима британця, місяць за місяцем упродовж року. Тут ви дізнаєтеся, що Прованс – це не тільки чарівні лавандові поля, а й пронизливо крижаний містраль, не лише фермерські ринки, виноградарство, полювання за трюфелями і розкішні вечері у сімейних ресторанчиках, а й безвідповідальні майстри, шалена бюрократія і нашестя непроханих гостей, які прагнуть у тебе пожити (адже ти живеш у Провансі!). Тож ця дуже пізнавальна, атмосферна і весела книжка точно прикрасить ваш карантин.

Найпопулярніший у ці дні фільм – далеко не новинка, але всі прагнуть його переглянути, і я раджу це зробити також. Йдеться про кінострічку «Зараза» 2011 року, яка розповідає про вірус, що прийшов з Китаю і паралізував всю планету. Є кілька цікавих паралелей з тим, що ми бачимо зараз, але головне – цей фільм дає розуміння, чому для того, аби вижити, таки варто дотримуватися самоізоляції.

Якщо вас уже нудить від слова «коронавірус», а голова розривається від паніки, раджу класнючий український серіал, який допоможе розвантажити мізки, – «Спіймати Кайдаша». Це інтерпретація класичного твору Нечуя-Левицького на сучасний лад, і тут ви не знайдете ні тупих жартів, ні сексизму чи проявів меншовартості, ні стереотипів, нічого з того, чим зазвичай грішать вітчизняні серіали. Весело, яскраво, життєво, драматично і дуже стильно. Дивіться – не пошкодуєте.

Анастасія Азанова, співзасновниця ГО «CREATIVE STUDIO»

Коли у мене запитати про мій улюблений фільм, то одразу без роздумів я назву «Зелену милю». Вже зараз я знаю, що його зараховано до рейтингу топ 250 кращих фільмів. Тут же одразу зазначу, що цей фільм знятий за однойменною книгою Стівена Кінга – однозначно раджу до прочитання і перегляду. Той випадок, коли фільм не лишає післясмаку розчарування після книги.

Це не притаманні Кінгу напружені жахи, а тонкий містичний і невимовно людяний роман. Не легкий і романтичний, але такий, щоб відчувати серцем емоції добра, жалості, люті і несправедливості.

І найдобріше, найкраще, що можна зараз прочитати – це, звісно, зовсім не дитяча література, як помилково багато хто вважає. «Маленький принц» Антуана де Сент-Екзюпері вчить нас, дорослих, слухати серце, жити совісно, не йти проти природи і честі.

Я багато примірників цієї книги подарувала свого часу друзям, бо це настільки сильно і щиро написано, що дуже хочеться ділитися простими істинами з найближчими. Тут те, що приносить усвідомлену радість. Тому зараз нашим читачам раджу-таки зазирнути на охайну планету «Маленького принца».

Усім без виключення дівчатам і жінкам раджу подивитися «Принцеса Монако» – художня картина про біографічні події дивовижної Грейс Келлі.

Американська акторка вийшла заміж за князя Реньє і стала монаршою особою у Монако. Народ категорично не сприймав її, та вона своєю витонченою наполегливістю, добрим серцем та непересічним розумом змогла навіть військове вторгнення зупинити! Фільм, при перегляді якого випрямляєш спину і починаєш вірити у те, що краса врятує світ!

Юрій Лукницький, актор народного аматорського театру «Різнобарв’я», соціальний інспектор

Книга: Джошуа Беккер “Коли менше – насправді більше” (“Шлях до мінімалізму”. Пропонує прості кроки до усвідомленого життя без зайвих речей)

Фільм: “Паразити” – це південнокорейська драма 2019 року режисера Пон Чжун Хо ( 4 премії Оскар). Кожен щось зможе знайти там для себе.

Микола Савельєв, директор Володимир-Волинського педагогічного коледжу

Під час карантину варто попіклуватися не лише про здоров’я тіла, а й про свій психологічний стан.

Книга Томаса Еріксона “В оточенні ідіотів або Як зрозуміти тих, кого неможливо зрозуміти” допоможе краще сприймати людей з різними типами поведінки і навчить розуміти навіть тих, хто абсолютно не схожий на нас.

Для спільного сімейного перегляду Микола Савельєв радить мультфільм ” Іван Царевич та Сірий вовк – 3″. Він буде цікавим як для дітей, так і для дорослих. “Цікавий погляд на Євробачення в мультиплікаційному вигляді”, – зазначає, сміючись.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер