<

Сесія Володимир-Волинської райради: про закриття шкіл, партійні амбіції та співпрацю із ЗМІ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:20 | 16.07.2016 / Володимир /
Перегляди
15
/ коментарі 2

Позачергова шоста сесія депутатів Володимир-Волинської райради, котра відбулась 15-го липня, пройшла в постійних суперечках та критикуванні винесених на розгляд проектів рішення. 

Відразу ж після початку роботи, депутати від Свободи та Батьківщини почали обговорювати депутатське звернення В’ячеслава Цибаха, депутата від фракції БПП “Солідарність”.  Політик озвучив Звернення депутатів Володимир-Волинської районної ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо необгрунтованості тарифної політики для населення України.

Дискусія навколо цього питання йшла з приводу того, що пропрезиденська політична сила оголошує Звернення, де критукує “столичний офіс партії”. Обговорення було підсумоване однією фразою – “низи не можуть, а верхи не хочуть”. При голосування Звернення було підтримане, хоча в цей же час висловлювали думку, що ніяких змін для населення воно не принесе.

Хоча на цьому дискусії про політичну приналежність та партійні амбіції не завершились. Тепер вже, депутат від “УКРОП” Павло Пилипюк озвучив наступну тезу адресовану “Самопомочі”: “Складаєть таке враження, що Самопоміч допомагає лише собі!”. Укропівець просив у депутатів обласної ради пояснити, чому перший номер фракції “Самопоміч” Іван Яковів не голосує за важливі рішення, запитував чи ще є лінією партії. Деталі в сюжеті:

Ще одна теза позачергової сесії депутатів райради – фінансування співпраці із ЗМІ. Зазначимо, що для висвітлення роботи органів районного рівня райрада і райдержадміністрація укладає договір із друкованим виданням. Станом на липень 2016-го року це газета “Слово правди”, де друкуються всі оголошення та рішення районної влади.

Так при розгляді питання “Про внесення змін до бюджету” свободівець Павло Карпюк наголосив на пунктів, де йшлося про 30 тисяч гривень для ЗМІ на висвітення роботи РДА та райради. Додав, що не вважає за потрібне фінансувати райдержадміністрацію, а лише районну раду. При голосуванні  в цілому проект був підтриманий, але сама поправка свободівця не набрала потрібної кількості голосів.

В цих же поправках до бюджету йшлося і про виділення коштів для Свійчівського дошкільного закладу, який планують переобладнати із нещодавно закритої школи (офіційно – школа призупинила роботу).

І ще одне питання, котре обговорювали голосно і гостро – скасування частини рішення про призупинення діяльності трьох малокомплектних шкіл у Володимир-Волинському районі. А саме розглядали Звернення жителів села Яковичі, які хочуть відстояти початковий навчальний заклад, де навчається один учень.

На сесії були присуті батьки, які обгрунтовували позицію збереження навчального закладу. А також майже всі присутні депутати як районної влади, так і обласні, пояснювали свою позицію за прийняте рішення. Основний аргумент – депутат із села повідомляв, що з жителями та батьками питання погоджене. Також звучали тези, що на зекономлені гроші до села буде прокладена дорога.

Голосування показало, що за скасування частини рішення та відновлення роботи школи проголосувало 13 депутатів, проти – 8 і троє утрималось. Тобто, школа в селі Яковичі все таки призупинить свою роботу.

Деталі дискусій у сюжеті:

IMG_2665
IMG_2670
IMG_2673
IMG_2674
IMG_2679
IMG_2682
IMG_2705




коментарів: 2
  1. Зекономлені кошти не можна використати на ремонт дороги, освітня субвенція може використовуватись тільки на, відповідно, освіту. Гроші на ремонт виділені з не розподілених залишків так само, як могли би бути виділені і без закриття школи. Отак адміністрація розвиває село, коли воно вимре, землі с/г призначення стануть не такі необхідні спадкоємцям у містах(а без шкіл нові сім’ї у селі створюватись не будуть). Усе буде Діброва…(((

  2. А чого депутат-матюк Панасюк прийшов на сесію, я з сюжету так і не зрозуміла? Він яке відношення має до району?Колгоспників своїх контролювати прийшов? Отой вусатий і худющий депутат, а біля нього чорноволоса депутатша, то якісь взагалі тупаки на вигляд…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер