<

Сесія районної ради: гроші для контрактників та експеременти з голосуванням

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:12 | 8.04.2016 / Володимир / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

8-го квітня відбулася чергова сесія Володимир-Волинської районної ради на якій депутати вперше голосували поіменно. Основні питання, що розглядались – це звіт голови РДА про виконання програми розвитку району за 2015-й рік, виділення коштів для військовослужбовців-контрактників, ряд програм розвитку району та звітів державних службовців.

Першими розглядались депутатські звернення до голови РДА Наталії Василець. Всі вони були підтримані, адже стосувались доволі важливих питань: ремонту фасаду Лудинської школи, ремонту пічного опалення та збільшення лімітів опалювального брикету для Новосілківської школи.

Одним із найбільш емоційних було обговорення звіту голови райдержадміністрації Наталії Василець про виконання Програми розвитку району за 2015-й рік. Критикував цей звіт депутат місцевого осередку “Свобода” Павло Карпюк. За його словами нічого не змінилось з часів керування районом “попередниками”, адже звіт подавався у формі сухої статистики.

IMG_5084

Депутатський корпус поділився на два табори, з однієї сторони депутати (більшість “свободівці”), які вимагали відображати реальний стан справ у районі, стосовно безробіття, якості доріг тощо та не вважати позитивні дані звіту досягненнями голови РДА. З іншої депутати, яких влаштовує, таке звітування, враховуючи, те що звіт стосується не особисто Наталії Василець, а виконання програми розвитку району вцілому. В будь-якому випадку, звіт був взятий до уваги і не передбачав оцінювання роботи голови РДА.

Доволі довго обговорювали депутати і питання надання фінансової допомоги особам, які планують розпочати службу за контрактом. Відповідно до проекту рішення, кожній особі з Володимир-Волинського району, яка підпише контракт на проходження служби в ЗСУ передбачалося надати одноразову грошову виплату у розмірі 5-ти тисяч гривень. Таке формулювання обурило частину депутатів, адже подібна допомога не лише не передбачалася мобілізованим особам під час найактивнішої фази АТО, а й може спровокувати подальші моральні розбіжності.

Після активного обговорення депутати погодились на внесення змін до проекту рішення. В кінцевому варіанті одноразову фінансову виплату у розмірі 3-х тисяч гривень буде отримувати військовослужбовець, який підписав контракт та відправляється служити у зону проведення АТО.

Серед інших рішень, які були прийняті – вихід районної ради зі складу співзасновників редакції Володимир-Волинської міськрайонної газети “Слово правди”; про Програму “Молодь Волині” на 2016-й – 2020-й роки; ряд звернень депутатів до центральних органів влади України та земельних питань.

Варто зауважити, що такої тривалої в часі сесії не було на районі. І річ не лише у поіменному голосуванні, яке окрім можливості перегляду громадянами результатів сесії, не несе значної користі. Відверта неуважність, а подеколи й відсутність логічного мислення деяких депутатів просто перетворили сесію на багатогодинний марафон.

IMG_5092
IMG_5107




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа