<

Хобултова: вирішення ситуації та перспективи створення об’єднаної громади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:30 | 18.12.2015 / Володимир / , /
Перегляди
7
/ коментарі 4

Останні кілька днів не вщухають розмови навколо ситуації, що виникла в селі Хобултова Володимир-Волинського району, де повторно обраний голова сільської ради Олександр Процан та секретар Людмила Калишук і бухгалтер  Наталія Савлук написали заяви на звільнення із займаних посад.

16-го грудня планували провести позачергову сесію у сільській раді та вирішити хто надалі буде очолювати село. Проте, зранку 16-го грудня повідомили, що сесія відміняється  так як немає потреби її склити, бо секретар відкликає заяву на звільнення.

Станом на 17-те грудня відомо, що Людмила Калишук вже забрала заяву та перебирає на себе обов’язки виконуючої обов’язки голови сільської ради. Також, пані Наталія залишається працювати на займаній посаді.

У селі, все ж таки, 17-го грудня відбулися збори громади на яких обговорювали питання пов’язані із минулою сесією сільської ради по питаннях, які виникли після заходу.

Зокрема, гостро обговорювали коментування до статті опублікованої на інтернет-виданні БУГ – Політика з присмаком бізнесу. Хобултівська сільська рада без голови. Зі слів мешканців, саме через коментування цієї статті половина жителів села пересварилася, адже в коментарях вказана недостовірна інформація (ред. – редакція інтернет-видання не несе відповідальності за інформацію опубліковану як коментарій користувача).

Не менш важливим питанням та гострим стало обговорення перспективи створення ще однієї об’єднаної громади у Володимир-Волинському районі до якої може увійти село Хобултова, якщо виявить бажання.

DSCN9894

До селян приїхав начальник відділу економічного розвитку і торгівлі Володимир-Волинської райдержадміністрації Сергій Подзідзей та пояснював положення закону про об’єднанні громади та що з цього отримають селяни.

Пояснення спеціаліста викликали бурю емоцій та масу питань. Одні селяни запитували як їм правильно об’єднатися щоб “злидні до злиднів і вийшла багата громада?”, інших цікавило як буде фінансуватися та наповнюватися бюджет, що буде якщо селяни не захочуть об’єднуватися та інші запитання. Наводили приклади із сусідньої держави – Польщі та обговорювали як там проходила адміністративна реформа.

DSCN9896

У підсумку один із присутніх мешканців означив, що ця модель адміністративної реформи не підходить, адже між населеними пунктами погані дороги, складно підтримувати зв’язок та й в селі практично нема з чого формувати бюджет.

Після тривалої полеміки навколо обговорення можливості створення об’єднаної громади, мешканці села заслухали звіт бухгалтера сільської ради та обоворювали вирішення інших питань: земельні паї, дитячий садочок, виділення фінансової допомоги на поховання та інші.




коментарів: 4
  1. Але чому Наталка Савлук написала заяву на розрахунок.Декілька місяців як прийшла на цю посаду ще не встигла наробити гріхів і дала задній хід.Наталю не пропадеш-мама-свекруха звіти поробить і сальда повиводить.Все буде добре.Мама досвід має.

  2. Люди кажуть що на зборах селян головний д…… замість доповіді про свою роботу по “деребану” м.п.обгадив пів села.Якщо на частину м.п. замість нерухомого майна віддав вибраковану скотину,звідки назбирав таку кількість м.п.щоб продати 2 великі телятники.Пора брати до рук вила.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер