<

Що зробив для Володимира-Волинського депутат облради Костянтин Зінкевич

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:19 | 18.03.2018 / Володимир / , /
Перегляди
16
/ коментарів 7

У жовтні 2015 року українці обрали більшість депутатів місцевих рад. Саме тоді стали депутатами Волинської облради 13 представників Прибужжя: 2 у Володимирі-Волинському, 4 – у Нововолинську, по 2 –  у Іваничівському та Володимир-Волинському районах і 3 – у Любомльському, інформує газета «БУГ».

Щоб розібратися, які реальні здобутки кожного із обранців громади за понад 2 роки каденції, «БУГ» розпочинає нову рубрику «Що зробив…». Сьогодні ми проаналізуємо, що ж зробив для Володимира-Волинського депутат облради Костянтин Зінкевич.

НА ХВИЛІ ВОЛОНТЕРСТВА

Костянтин Зінкевич став відносно відомим активістом у Володимирі-Волинському саме завдяки волонтерській діяльності та активному звітуванню про це у Facebook. Проте ще у 2014 році він вирішив позмагатися і на політичній ниві та спробував балотуватися у народні депутати від мажоритарного округу №19 із центром у Володимирі-Волинському. Тоді він суттєво поступився нинішньому нардепу Ігорю Гузю. Реальну підтримку третини виборців Зінкевич мав лише у місті Володимирі.

Вже у 2015-му активісту поталанило більше, адже на хвилі популярності «Об’єднання «Самопоміч» та відносно популярних опозиційних лозунгів він разом із  партнером Олексієм Панасюком став депутатом Волинської облради. Також Зінкевич намагався поборотися за крісло міського голови Володимира, але чи не вдвічі поступився багаторічному керманичу міста Петру Саганюку.    

На практиці відносної впізнаваності Костянтина Зінкевича та активності у соцмережах вистачило на те, щоб здобути підтримку частини опозиціонерів. Натомість, коли у його бік почали лунати звинувачення у «зловживаннях» та «наживі» на волонтерській діяльності, рівень підтримки Зінкевича різко впав.   

КРИТИКА ЧИ КРИТИКАНСТВО?

До слова, саме Петро Саганюк з 2014 року став головним об’єктом для критики Зінкевича та міського осередку «Самопомочі» загалом. Проте запропонувати реальну альтернативу стратегії розвитку Володимира чи ключових господарських рішень у місті вони так і не змогли.

Як ідеться у звіті Костянтина Зінкевича про депутатську роботу, більшість його депутатських запитів та звернень стосувалися скарг у правоохоронні органи на діяльність комунальних підприємств та установ. Також депутат разом із колегами по фракції клопотав за освітлення дороги до Нововолинська та придбання вагових комплексів. Натомість про залучення коштів на безпосередній розвиток свого округу у Володимирі-Волинському взагалі не йдеться.

Схожі підходи депутат практикує і у Волинській обласній раді, де він перебуває у так званій опозиції до нинішнього голови Ігоря Палиці та умовної більшості. Через відсутність конструктивної позиції, Костянтин Зінкевич реально втратив можливість щодо забезпечення співфінансування інфраструктурних проектів у Володимирі з міського та обласного бюджетів.

Цікаво, що і спроби Зінкевича «покарати» своїх опонентів завдяки зверненням до прокурора області або інших контролюючих органів ні до чого не призвели. Так, правоохоронці не підтвердили жодного значного порушення, про які заявляє Зінкевич, ні у діяльності міського голови Володимира, ні у роботі «Володимир-Волинськтеплокомуненерго», ні у роботі міського педагогічного коледжу.   

Також Костянтин Зінкевич разом із іншим депутатом облради з Володимира-Волинського Олексієм Панасюком на початку 2017-го не підтримали одне із ключових для міста питань – створення госпітального округу в рамках медичної реформи. Вони не скористалися своїми можливостями для лобіювання «медичних» інтересів громади ні в обласній раді, ні через фракцію «Самопоміч» у Верховній Раді. Хоча запит на це був. Ініціативна група із Володимира через народних депутатів та міську владу активно намагалася відстояти більше можливостей для своїх медзакладів, шляхом створення додаткового округу.

Зважаючи на відсутність можливостей показати реальний резульатат для виборців у Володимирі, Костянтин Зінкевич разом із соратниками вирішив приєднатися до «міхомайдану» в Києві. З жовтня 2017-го він періодично брав участь у демонстраціях перед Верховною Радою та навіть кілька разів виступав на імпровізованій сцені.  Натомість спроба «мобілізувати» Волинь на цей протест у грудні 2017-го – провалилася. Підтримати «новий майдан» до Волинської ОДА прийшли лише кілька десятків людей.

***

Підсумки:

(+) Зінкевича: спроби підтримати потести проти корупції в державі, а також підтримати створення Антикорупційного суду, часткове продовження підтримки армії.

(-) Зінкевича: відсутність співпраці із міською владою Володимира-Волинського, пасивність щодо залучення коштів на розвиток міста із бюджетів різних рівнів, пасивність у Волинській обласній раді.

Андрій Савчук




коментарів: 7
  1. Він з Льошкою ще “наробить”.На хвилі волонтерства там така звізда в лобі що куди твоє діло((((((

  2. Він просто сам себе як політик і депутат об….в по повній.Амбіцій багато та і люди навкруги не такі дурні. Вплив панасюка своє зробив, хоч би раз з виборцями зустрівся. Прикро бо сама за нього агітувала.

  3. Ці депутати мало того що нічого не зробили для свого округу, так вони ще всіляко ставлять палки в колеса…

  4. Ну зате в фб раді вітати я герой а в реалі місто вибрало і нічого не отримало за це.. спасибі пане. Раді були співпрацювати. (Ні)

  5. Шкода Костю.Розумний чоловік, а з дураком звязався і сам дурниці робить

  6. А най його шлях трафить з такими депутатами і з такою роботою. Один п’є інший байдикує.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа