<

Що насправді робить дітей щасливішими?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:29 | 26.12.2014 / Володимир / /
Перегляди
10
/ Коментарі відсутні

У Володимир-Волинській райдержадміністрації відділ у справах дітей звітував за проведену з дітками роботу у 2014 році. Перелік доволі вражаючий, однак, що ж насправді дає дітям відчуття щастя – ми дізнавалися питаючи їх на вулиці.

У районі прийнята та діє програма, спрямована на соціальний захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинились в складних життєвих обставинах.

На обліку у справах дітей райдержадміністрації перебуває 53 дитини з 22 сімей, які опинились у складних життєвих обставинах.

З метою попередження дитячої бездоглядності та безпритульності, запобігання правопорушень серед дітей, представниками органів місцевого самоврядування проведено 29 профілактичних рейдів.

В результаті проведення рейдів на профілактичний облік взято 21 дитину з 17 сімей, 21 – знято з обліку, 6 – влаштовано в заклади охорони здоров’я, 9 – в притулок служби у справах дітей облдержадміністрації. Службою у справах дітей райдержадміністрації було ініційовано притягнення 12-ох батьків до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків. Підготовлено та передано до Володимир – Волинського міського суду 4 позовних заяви про позбавлення батьківських прав 7 батьків відносно 9 дітей. Судом задоволено всі позовні заяви про позбавлення батьківських прав.

Сектор кримінальної міліції у справах дітей Володимир-Волинського МВ УМВС України у Волинській області протягом 2014 року здійснено 5 профілактичних рейдів, під час яких перевірено 36 закладів торгівлі.

На розгляд комісії із захисту прав дитини відділом у справах дітей підготовлено і винесено 37 питань, які стосуються житлових, майнових прав дітей, виконання батьками батьківських обов’язків, встановлення місця проживання неповнолітніх, тощо.

У службі у справах дітей райдержадміністрації налагоджено чіткий облік дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Станом на 19.12.2014 року на обліку відділу у справах дітей райдержадміністрації перебуває 112 дітей — сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Із загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування 30 дітей мають правові підстави для усиновлення. В інтернатних закладах виховується 8 дітей даної категорії, 8-у дитячих будинках сімейного типу, 7 -у прийомних сім’ях, 85 – в 49 сім’ях опікунів, піклувальників, 3 – навчається на повному державному забезпеченні в ВНЗ, ПТНЗ), 1-СІЗО.

Журналісти “БУГу” спеціально майже дослівно передали звіт райдержадміністрації… А потім вийшли на вулиці міст та селищ, де поспілкувалися із понад 100 респондентами у віці від 8 до 12 років та від 12 до 17. Наше соцопитування охопило Володимир-Волинський, Нововолинськ, Іваничі, Любомль та Шацьк. Дітям задавалися наступні питання:

-Хто для вас батьки? 55% у віковій групі від 8 до 12 років відповіли, що це найдорожчі люди на світі, 35% молоді від 12 до 17 років – “це моя сім’я”;

– Що робить вас щасливими – діти від 8 до 12 років – 65% “коли усі дома і свято”; від 12 до 17 років – “друзі, класний комп’ютер, сім’я”.

-“Що засмучує вас?” –  діти від 8 до 12 років – 45% “коли мама хворіє”, від 12 до 17 років – 85% “контроль батьків та нещасне перше кохання”.

Отож, ми, звичайно, не професійні соціологи, однак порозмовлявши із тими, заради кого складаються толмуди із програмами захисту та опіки, зрозуміли: можливо, більше користі буде від роботи із дорослими, через яких так часто плачуть малюки…




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер