<

Савельєв спростовує інформацію Зінкевича щодо призначення 3,5 мільйонів гривень для Володимир-Волинського педколеджу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:24 | 1.04.2016 / Володимир / , /
Перегляди
6
/ коментарів 5

Вчора, 30-го березня, депутатом обласної ради костянтином Зінкевичем був опублікований пост стосовно “запитів” у 3,5 мільони гривень для покращення роботи Володимир-Волинського педагогічного коледжу. Відповідь не заставила себе довго чекати, та 31-го березня Микола Савельєв, такиж у себе на сторінці Фейсбуку опублікував спростування поданої інформації депутатом-самопомічевцем.

Зокрема, директор педколеджу пише у себе на сторінці наступне:

“17-го березня 2016-го року о 12:00 до коледжу зателефонувала заступник начальника відділу з питань управління об′єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Волинської області Мирослава Якимчук і повідомила, що завтра на 8-му годину у відділ повинні бути надіслані документи згідно з переліком (додається).

Пункт 3, відповідь на який так зацікавила Костянтина Миколайовича (депутат облради Зінкевич – ред.), викликав запитання і у дирекції коледжу: чи існує зразок надання інформації за цим пунктом? На це Мирослава Василівна відповіла, що форма відповіді довільна, достатньо буде зазначити, якими сумами варто доповнити кошторис коледжу на 2016-й рік, щоб оплатити заплановані, але не профінансовані видатки. На запитання, чи слід деталізувати розрахунки і надавати наявні у коледжі кошториси та проекти? Мирослава Василівна відповіла, що достатньо вказати загальні суми за кодами економічної класифікації, а якщо у членів комісії виникатимуть запитання, вони самі звернуться за роз′ясненням.

І якби-то Костянтин Миколайович не мав змоги уточнити деталі, я б не здивувався викладеному ним матеріалу. Мало того, що службові телефони коледжу є у всіх довідниках і на офіційному сайті, я й сам особисто знайомий із паном Костянтином з дитинства, адже виріс з ним в одному під′їзді… Більше того, економіст коледжу, яка й готувала документи для комісії, живе із Костянтином Миколайовичем на одній площадці двері-в-двері, тож уточнити інформацію, яка його зацікавила, він мав змогу, що називається, у тапках і халаті. Та, на жаль, манера «робити з мухи слона», не розібравшись у ситуації, – це буденна справа сьогоднішньої політики. За КЕКВ 2210 (див. таб.)За КЕКВ 2240 (див. таб.)За КЕКВ 3131

Як показує практика, тепло економлять не лічильники (якими, до речі, усі приміщення коледжу обладнані ще у 2002 році), а раціональне його споживання. На сьогодні нічого ліпшого, ніж встановлення теплових пунктів, в Україні не придумано, а отже, й навчальний заклад замовив кошторисну документацію на облаштування таких пунктів у головному корпусі та студентському гуртожитку як найбільших споживачів теплової енергії в установі. Вартість цих робіт складає 380тис.грн.За КЕКВ 3142

Студентський гуртожиток коледжу є останньою будівлею, що була здана в експлуатацію у місті за часів СРСР – у 1989 році. Поспіх, з яким завершувалися роботи, з одного боку, виправдані бажанням запустити об′єкт в роботу і якби цього не відбулося, то не відомо чи мав би коледж гуртожиток взагалі, а з іншого, призвели до суттєвих порушень у технології прокладання мереж водопостачання та водовідведення, і як наслідок – комунікації багато років текли та забивалися.

2014 року, після виготовлення відповідної проектно-кошторисної документації, коледж приступив до реконструкції цих мереж. Роботи були розділені на три етапи. Перший проведений і оплачений у 2014; другий – частково проведений у 2015 та продовжується нині, але й досі не оплачений; третій і останній варто було б провести у 2016 році.

Вартість робіт другого етапу становить 990тис.грн., які повинні були б виділити з обласного бюджету ще минулого року, та цього не відбулося. Прогнозуючи таку ситуацію, коледж накопичив на кінець року вільні залишки у сумі 450тис.грн. і оплатив частину робіт зі спеціального фонду (коштами, які заклад заробив шляхом надання платних послуг), другу ж частину – 540тис.грн. ми й заклали у вищеназваний документ. Вартість робіт за третім етапом становлять 660тис.грн., про що також було згадано у пропозиціях.

Що ж до останньої суми у 900тис.грн., яка викликала найбільше натхнення для сарказму у Костянтина Миколайовича, і була призначена для «завершення встановлення сигналізації на гуртожитку», то тут у поспіху бухгалтерія пропустила слово «пожежна».

На виконання припису «Про стан пожежної безпеки об’єктів з масовим перебуванням людей», який був складений ще у 2012 році, коледж був зобов′язаний установити повний комплекс зазначеного обладнання. За кошти знов-таки спеціального фонду, згідно із нормами «Проектування систем пожежної сигналізації, оповіщення про пожежну та управління евакуацією людей, передавання тривожних сповіщень.». Проект 20/40.13 – ФУПС.П. приміщення дев′ятиповерхового гуртожитку, який заходиться на вул. Устилузька, 44, була виготовлена проектно-кошторисна документація, згідно з якою вартість зазначених робіт (за цінами 2012 року) і становить 900тис.грн. Зобов′язання лишаються, а кошти не виділяються ось уже четвертий рік поспіль.

І на останок. Ще у вівторок відділ з питань управління об′єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Волинської області повідомив дирекцію коледжу, що у навчальному закладі працюватимуть представники тимчасової контрольної комісії Волинської обласної ради, які, на жаль, так і не завітали до установи. Можливо, у розмові з працівниками відповідних служб комісія отримала б вичерпні відповіді на усі запитання, а не керувалася домислами та плітками” – йдеться у дописі Миколи Савельєва.

Читайте також: Володимир-Волинський педагогічний коледж просить понад 3,5 мільйона гривень на покращення роботи закладу

1
2
3




коментарів: 5
  1. “то тут у поспіху бухгалтерія пропустила слово «пожежна».” – брехуни працюють по старый схемы, якщо шо – то людський фактор

  2. Зінкевич пообіцяв посаду Савельева своїй коханці, і тепер давить зі всіх сторін. А коханка навіть вищої освіти не мае, думае що якщо Костя депутат обл.ради то зробить її одразу директором. Нехай спочатку в собі розбереться а то жінка у Володимирі а молода коханка в Луцьку, добре живеться

  3. Шановні журналісти залишайте всі коментарі, а не тільки ті ,що влаштовують Вас. Як про когось Ви пишете брехню а правду в коментарях приховует!е

  4. Зінкевич і тут нагамнив.Треба було свою партію назвати партія Гамнистих.Вам це більш підходить

  5. САВЕЛЬЄВ молодеь,справжній господар,а всі хто його паклюжать бездарні ледарі!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер