<

“Самолюбство”, закінчення бюджетного року та нововведення – основні тези брифінгу з міським головою Володимира-Волинського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:46 | 12.12.2017 / Володимир /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Крапки над “і” розставляв міський голова Володимира-Волинського під час оперативної наради з керівниками структурних управлінь та брифінгу з представниками місцевих ЗМІ 12-го грудня. Говорили про бюджетні питання, відзначення Дня ЗСУ, субвенції, школу-інтернат, муніципальну варту, розмітку дороги, ялинку, а також щоб у місті запровадити “шлюб за один день”.

Як розповів міський голова, бюджетний рік у Володимирі-Волинському завершується 26 грудня та асе ж освоїти ще необхідно близько 8-ми мільйонів гривень. Також Саганюк повідомив, що 11-го грудня місто отримало субвенцію в розмірі 800 тисяч гривень. Кошти надійшли місту завдяки сприянню нардепа Ігоря Гузя і будуть використані на закупівлю мультимедіа та різного інвентарю для садочків, шкіл.

На рахунок школи-інтернат Саганюк повідомив, що спілкувався з обласними керівниками та у школі не закриють початкову і дошкільну ланку. Наразі місту запропонували надати для навчального закладу субвенцію, адже порушений балан по кількості міських та іногородніх учнів. В закладі навчається 46% Володимир-Волинських дітей, а цей показник повинен становити 30%.  Щодо початкової ланки, то за дітей платити буде місто та об’єднані громади.

Також мер дав розпорядження очільнику муніципальної варти вивчити досвід Луцька і можливо розробити положення про збільшення штату працівників.

До нового року у місті планують завершити роботи ще на двох великих об’єктах – Центрі зайнятості та реконструкцію басейну в ЗОШ №5.

Щодо розмітки на центральних вулицях міста, то наразі буде нанесена тимчасова, а за сприятливих умов встановлять пластикову.

Петро Саганюк підняв питання чому в сусідніх містах обласного значення запустили проект “Шлюб за добу”, а у Володимирі-Волинському поки немає. Мовляв, що у місті достатньо холостяків, які мабуть, були б раді такому нововведеню.

“Це можливо моє самолюбство, але Луцьк має, Ковель і Нововолинськ – теж, а ми чим гірші. Володимир – місто обласного значення, тому не бачу перешкод для втілення цього проекту”, – зазначив мер.

На завершення розмови говорили про новорічну ялинку для міста, яку знайшли у місцевому лісгоспі. Міський голова розповів, що хоче аби ялинка була на рівні всіх інших в області, та нічим не поступалася нововолинській красуні, яку наперед означають як одну з найгарніших України. Журналісти цікавилися чи немає в планах придбати для місту штучну чи металеву, накштал Луцької. Петро Саганюк відповів, що можливо і варто, адже втомлює щорічно шукати ялинку для свят.

Ще важливим моментом було те, що міський голова Петро Саганюк на завершення наради з керівниками управлінь відповів на дописи у соціальних мережах щодо святкування Дня ЗСУ.

“Свято провела область. Кого нагороджувати серед солдатів і волонтерів вирішувало військове керівництво і саме вони подали такі списки. Всі кому не подобається як вручали Відзнаки, можуть звернутися до командирів 14-ї ОМБр та ЗРП. Командири ж бачать, хто язиком меле, а хто діло робить. І чого, якщо щось станеться, то все Саганюк винен? Менше політики, а потрібно більше діла,” – підсумував міський голова Володимира-Волинського.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер