<

Розповіли, як працює COVID-відділення райлікарні у Володимирі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:42 | 7.12.2021 / Володимир / , /
Перегляди
736
/ Коментарі відсутні

В ТМО Володимира на лікування від коронавірусу потрапляють пацієнти з важчим перебігом хвороби, ніж на початку цього року.

Більшість людей – не вакциновані, – розповіла Суспільному лікарка-терапевтка медзакладу Ірина Дубинчук.

Зі спостережень медиків, якщо людина щеплена двома дозами вакцини від коронавірусу, то перебіг хвороби у неї легший.

“У нас пролікували з вересня по листопад 620 людей, з яких 50 мали щеплення. Люди, які вакциновані, дуже рідко потрапляють в лікарню, а якщо лягають, то нормально переносять, в реанімації не були.

Зараз були важчі пацієнти, як на початку року і ніж торік, з важчими перебігом”, – додала медичка.

Виконувач обов’язків завідувач терапевтичного відділення Ігор Халимендик розповідає, що в лікарні Володимира пацієнтів із коронавірусною хворобою лікують у двох відділеннях: терапевтичному та інфекційному.

Впродовж тижня у закладі лікувався від ускладнень коронавірусу пацієнт Леонід Худий.

Почало боліти в грудях, сильно боліло, почав кашляти кров’ю і діти настояли. Привезли в лікарню. Хвороба важка, побачив що тут робиться – це треба вакцинуватися”, – розповів чоловік.

У лікарні є дві маніпуляційні кімнати, три медсестринські пости, дві реанімаційні палати, у кожній з яких по чотири ліжка, а також 74 кисневі концентратори та сім апаратів штучної вентиляції легень.

Як зазначив меддиректор КП “Володимир-Волинське ТМО” Віталій Баюн, ситуація із кількість хворих останнім часом покращується.

“Найбільше знаходилося 126 пацієнтів за один день, тому 80 і 126 – це суттєва різниця”, – каже очільник лікарні.

Начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Юрій Легкодух зазначає, що загалом на Волині є тенденція до зниження захворюваності на коронавірус. Зараз, з його слів, у реанімації лікується 85 людей, підключені до апарату ШВЛ 144 хворих.

“Висока захворюваність утримується у великих містах: Луцьк (захворюваність на 100 тисяч населення – 1 054 людини) і Нововолинськ (захворюваність – 975 людей). Великі міста є лідерами серед захворюваності на COVID-19”, – додав посадовець.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок