<

Розповіли, як піклуються про дітей-переселенців у громаді Володимира

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:17 | 23.03.2022 / Володимир / , /
Перегляди
892
/ Коментарі відсутні

Уже майже місяць, як мільйони українських дітей, замість того, щоб ходити до школи та бавитись на дитячих майданчиках, живуть у підвалах. Армія росії знищує не тільки українські міста, а й підступно вбиває дітей. Життя багатьох із них назавжди поділилося на до і після.

Тож маленьким переселенцям приділяють якнайбільше уваги, повідомляє міський голова Володимира Ігор Пальонка у своєму фейсбуці.

“Перед нами стоїть особлива задача – пояснити, заспокоїти, забезпечити”, – йдеться у дописі.

За словами очільника міста, для дітей-переселенців, а їх станом на сьогодні уже понад 800, у Координаційному центрі організований дитячий куточок, де кожен малюк може обрати собі іграшку, а також книжку з казками українською мовою, посмакувати солодощами.

Усі діти шкільного віку мають можливість долучитися до процесу навчання. Таке бажання виявили 97 учнів. Цими днями музична та художня школи відновили навчальний процес в режимі онлайн та офлайн. Також відновив роботу інклюзивно-ресурсний центр, до занять в якому долучились вимушено переселені діти з інвалідністю.

“Я вдячний волонтерам з Польщі, зокрема пану Дем‘яну, за такі затребувані сьогодні гуманітарні вантажі для дітей. Ми несемо відповідальність за кожну безневинну дитину. Вони не повинні втрачати право на освіту, можливість дружити, й взагалі мати дитинство! Наша сила – в єдності!”, – наголосив Пальонка.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа