<

Розповіли про відомих, забутих і невизнаних персон Володимира-Волинського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:13 | 9.09.2020 / Володимир / /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Історії про Володимир-Волинський зберігаються в літописах, стінах старих храмів та будинків, а ще в письмових задках тих, хто творив тут. Змінювалися династії, центри впливу, війни завдавали великих людських і матеріальних втрат, але місто встояло, ставши культурним центром та домом для постатей різних національностей та віросповідань.

Журналістка Віталіна Макарик та наукова співробітниця ДІКЗ “Стародавній Володимир” Орися Вознюк розповіли про відомих, забутих й невизнаних персон міста, – повідомляє Фронтера.

Таймкод:

  • 00:44 про Успенський собор, як головну святиню та Галицько-Волинський літопис;
  • 10:44 про вали городища та колишню в’язницю, яка стала катівнею;
  • 17:45 про Агатангела Кримського та його «володимирські» роки; 27:24 про Домініканський монастир та використання приміщення «для державних потреб»;
  • 29:20 про імена та постаті Володимира.

“Дякуємо за співпрацю відділу культури й туризму Володимир-Волинської міської ради, державному історико-культурному заповіднику “Стародавній Володимир”, педагогічному фаховому коледжу ім. А. Ю. Кримського, його директору Миколі Савельєву та викладачці-методисту Галині Шостак, директору Володимир-Волинського ВПУ Володимиру Смоляру”, – йдеться у повідомленні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця