<

Розповіли, як молодим сім’ям у Володимирі отримати пільговий кредит на будівництво і придбання житла

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:14 | 10.03.2021 / Володимир / , /
Перегляди
15
/ коментарі 2

У Володимирі затверджено Підпрограму 6 – міську цільову програму «Житло для молоді» на 2018-2022 роки «Міської комплексної цільової Програми розвитку освіти, молоді та спорту на 2018-2022 роки», в якій передбачено надання пільгових довгострокових кредитів молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла.

Про це повідомляють на сайті міської ради.

Згідно з вимогами п. 3 та п. 17 Положення про порядок надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.05.2001р. № 584 (зі змінами та доповненнями) отримати пільговий довгостроковий кредит має право:

  • сім’я, в якій чоловік і дружина віком до 35 років включно;
  • неповна сім’я,  в  якій  мати  (батько)  віком  до  35  років  включно  має неповнолітніх дітей (дитину);
  • одинокі громадяни віком до 35 років включно;
  • молоді вчені, подружжя, в якому чоловік або дружина є молодим ученим, та неповні сім’ї, в яких мати або батько є молодим ученим, що потребують поліпшення житлових умов, мають право на отримання кредиту до досягнення молодими вченими віку 35 років включно, якщо вони є громадянами України, працюють на посадах наукових (науково-педагогічних) працівників, зазначених у переліку посад наукових (науково-педагогічних) працівників підприємств, установ, організацій, вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації, перебування на яких дає право на призначення пенсії та виплату грошової допомоги у разі виходу на пенсію відповідно до статті 24 Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність», затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 4 березня 2004 р. N 257, або навчаються за денною формою в аспірантурі, ад’юнктурі, докторантурі.

          При умові, що вони:

  • перебувають на квартирному обліку і потребують поліпшення житлових умов;
  • вони підтвердили свою платоспроможність;
  • мають можливість внести на особистий рахунок, що відкривається регіональним управлінням Фонду в банку-агенті, першого внеску в розмірі не менш як 6 відсотків вартості будівництва (реконструкції) житла.

Для отримання пільгового довгострокового кредиту на будівництво (реконструкцію) і придбання житла кандидату спочатку необхідно стати на чергу в управлінні освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради, подавши оригінал довідки про перебування на квартирному обліку та про склад сім’ї.

За більш детальнішою інформацією можна звертатись в управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради: вул. Ковельська, 129, ІІ поверх, тел. (03342) 2-36-28.




коментарів: 2
  1. В таких справах, наша держава, не найкращий помічник. У нас все з ніг на голову може перевернутись, за кілька днів. Сьогодні держава допомагає молодим сім”ям, а завтра – коштів не виділять, чи згорнуть програму по інших якихось причинах і розбирайтеся люди самі. І нікого не цікавитиме, що ти не маєш з чого платити кредит. Тому в наших реаліях, треба надіятись лише на себе і на свої сили.

  2. Ви не праві. Ви ж не були у таких ситуаціях, а стверджуєте такі речі. Хто в що віре те і має.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця