<

Розповіли чому обвалився фасад пам’ятки архітектури у Володимирі та коли відремонтують будівлю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:38 | 21.10.2021 / Володимир / /
Перегляди
3886
/ коментарі 2

Причина руйнування фасадної стіни пам’ятки архітектури міста Володимира – самовільне проведення ремонту підвального приміщення.

Такого висновку дійшли експерти комунального підприємства “Волиньпроєкт”, розповів Суспільному начальник управління містобудування, архітектури і комунальних ресурсів міської ради Володимира Андрій Трофимук.

Як зазначається, наразі пам’ятка архітектури обгороджена парканом. Крамниці, які є в будівлі, відновили роботу. Власник однієї з них, Володимир Кравчук розповів, що під час обвалу був на роботі.

“Спочатку не зрозумів, що це відбулося. Думав, що може якась там вантажівка заїхала в будинок. А виявилося не вантажівка”, – пригадує чоловік.

Підприємець додає, що одразу після обвалу всіх евакуювали з будинку, відімкнули воду, газ і електроенергію. Наразі світло увімкнули. Його крамниця не пошкоджена, але покупців, каже чоловік, поменшало.

“Люди бояться йти сюди, бо там куток задітий, завісає”,- розповідає чоловік.

Руйнувань також зазнали дві квартири на другому поверсі. Наразі стеля підперта розпірками, підлога перехилилась. Між дахом і стіною, що просіла, – діри.

Після руйнування фасаду одну стіну квартири розібрали повністю, щоб зменшити навантаження та уникнути повного обвалу.

“Демонтували вже частину конструкції зверху ті, які самі не обвалилися, і будуть продовжувати. Проводять бетонування підсилення стін, які не зруйнувалися.

Стіну, яка обвалилася, будуть демонтовувати”, – начальник управління містобудування, архітектури і комунальних ресурсів міської ради Володимира.

Зі слів Андрія Трофимука, самовільний ремонт підвалу проводив власник аптеки на першому поверсі. Чоловік ситуації не коментує.

Наразі фахівці “Волиньпроєкту” визначили, що пошкоджену будівлю 1934-го року можна відновити. Робитиме це власник аптеки, дії якого спричинили обвал стіни. Зараз роботи призупинені.

Як зазначають, з власниками поруйнованих квартир Суспільному зв’язатися не вдалося. Зі слів начальника управління містобудування, архітектури і комунальних ресурсів, де вони зараз – невідомо. За компенсацією ніхто з них не звертався.

Андрій Трофимук розповів, що представники управління містобудування та історико-культурного заповідника звернулись до правоохоронних органів із заявами на власника аптеки за самовільне проведення ремонту в об’єкті архітектурної спадщини.

Нагадаємо, обвал будівлі у Володимирі: власники розбирають хиткі конструкції, щоб чимшвидше дати можливість відкрити вулицю для руху авто.




коментарів: 2
  1. Скупа аптекарська морда хотіла додаткову торгівельну площу…. До речі, в Нововолинську в підвалі центральної аптеки теж щось подібне намічається

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок