<

“Роздягни медіа у кіно” – фестиваль “Кіномедія” пройшов у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:56 | 25.07.2015 / Володимир /
Перегляди
14
/ Коментарі відсутні

«Кіномедіа» – некомерційний кінофестиваль про принципи роботи газетярів, репортерів, телеведучих, практиків PR  та інших, хто пише, знімає, розповідає та творить у сфері медіа. Цьогоріч організатори проявили ініціативу показати реалії української журналістики і мешканцям Володимира-Волинського. 

Як розповіла координатор фестивалю Ольга Пришко, політика організаторів кінофесту така, щоб короткометражки досягли не лише великих міст, а й маленьких містечок районного значення. “Ми вивчали мапу України, куди б хотіли з’їздити ще, показати фільми переможців “Кіномедіа” – і знайшли інформацію про маленьке, але історичне місто Володимир-Волинський. А оскільки його засновник – князь Володимир і саме тут відзначається дата із дня смерті державника Київської Руси, ми вирішили завітати до вас”.

_DSC0264
_DSC0265
_DSC0279

В програмі перегляду – 14 фільмів-переможців фестивалю за минулі роки. Стрічки – не більше 20-ти хвилин (це умова конкурсу), відзняті як аматорами, студентами, так і практикуючими журналістами.

Враження від перегляду – дещо депресивне та змусило присутніх на показі медійників замислитися про наповненість сучасного інформаційного простору. За винятком 2-3-х короткометражок – основна маса показувала засміченість ефірів, шпальт газет, інтернет-простору рекламою, яка згубно впливає на інтелект українців, агресивністю та кровожерливістю відеоматеріалі, від яких просто стає моторошно жити, а ще – брехливістю матеріалів, які заради наживи зливаються у інфопростір України.

Саме такий стан медіа – реальність, як би не хотілося журналістам сказати “ні”. Тому основний лейб-мотив короткометражних фільмів – заклик до змін в інформації на краще. Шановні медійники! Додаймо в наші матеріали любові, приберімо із телеекранів, газет, інтернет-видань насилля – його і так вистачає в житті. Наповнім ЗМІ іншим змістом, а головне – кажімо людям правду. Вони того варті!




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер