<

Роздільне збирання сміття, нова карта звалища чи смітєсортувальна станція – що і за чим будуть впроваджувати у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:18 | 14.08.2018 / Володимир /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

У Володимирі-Волинському активно обговорюють тему збирання та сортування сміття. Раніше по місту були встановлені контейнери для роздільного збору, однак не скрізь. А за відгуками у соціальних мережах – все сміття всерівно вивозять разом.

14-го серпня міський голова Петро Саганюк повідомив, що оголошений тендер на роботи щодо облаштування третьої карти полігону твердих побутових відходів і наразі є два претенденти. Зокрема мер наголосив, що обирати будуть не тільки по ціні, але й по досвіду роботи. Кошти для початку робіт надійшли з держбюджету за сприяння нардепа Ігоря Гузя в розмірі понад 5 мільйонів гривень. За умови спіффінансування, місто виділило свою частку в сумі 500 тисяч гривень.

Термін подачі заяв на участь в торгах тривати буде до 3-го вересня. Міський голова припускає, що вже з кінця вересня буде визначений виконавець робіт.

В цей же час на брифінгу журналісти поцікавилися, як у місті проходить роздільне збирання сміття. Саганюк повідомив, що на КП “Полігон” зібралася значна кількість пластику, який немає куди збути.

“Нам потрібно буде купити пресувальну установку. Ніякі заводи не хочуть брати пластик таким, як він є зараз. Їм потрібно пресувати у брикети і тоді можна збути. З цим у нас є моменти, бо немає куди поки що відправити, те що назбирали,” – уточнив мер міста.

Зазначимо, що біля ящиків для роздільного збирання сміття, часто помітні “нелегальні сортувальники”. Люди витягують пластик та скло і йдуть здавати в точки прийому.

Ще одне питання підняли місцеві журналісти – а чи планують встановити на існуючому звалищі станцію із сортування сміття? Петро Саганюк повідомив, що такі дії можна лише планувати у майбутньому, бо вимагають значних бюджетних затрат. Додав, що нова карта сміттєзвалища загалом буде коштувати понад 12 мільйонів гривень, наразі є лише частина коштів. Спершу прагнуть довести до завершення роботи по новій карті, а також з тим, куди збути зібраний пластик.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок