<

Розблоковано кошти соцеконому: на об’єкти Прибужжя надійде близько 10-ти мільйонів гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:42 | 12.11.2019 / Володимир /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Заборговані державою кошти у сумі близько 10 000 000 гривень будуть сплачені підрядникам за виконані роботи в окрузі народного депутата Ігоря Гузя. Це – кошти субвенції з держбюджету, які залучив депутат на розвиток Прибужжя, але вони політичним рішенням кабміну з серпня 2019-го року були заблоковані, йдеться на офіційній фейсбук-сторінці депутата.

Зазначимо, що на десятках соціальних об’єктів роботи зробили, кошти на казначейських рахунках органів місцевого самоврядування були, а виплатити їх виконавцям, на жаль, було неможливо. Ще частину ресурсів дотепер не освоїли через тривалі тендерні процедури, які закінчилися лише у вересні-жовтні.

З четверга, 7-го листопада, кошти так само політичним рішенням кабміну розблокували. І тепер громади 19 округу заклопотані, щоб усі їх вчасно освоїти.

Серед найбільших об’єктів, які продовжать облаштовувати, або ж завершать всі заплановані роботи, це:
– реконструкція фасаду в ЗОШ № 2 Нововолинська (1 млн грн),
– капремонт басейну в ЗДО № 9 Нововолинська (900 тис. грн),
– будівництво двох спортмайданчиків – на вулиці Сірка і на 15-му мікрорайоні в Нововолинську (575 тис. грн кожний),
– будівництво спорткомплексу в селищі Благодатне (800 тис. грн),
– будівництво спорткомплексу в селищі Іваничі (1 млн грн)
– реконструкція ангару під спортспоруду у Володимир-Волинському ліцеї (500 тис. грн),
– реконструкція даху опорної школи у с. Зимне (500 тис. грн),
– реконструкція парку в Любомлі (450 тис. грн),
– капремонт навчального корпусу в НВК с. Рівне (400 тис. грн),
– капремонт покрівлі Оваднівського дитсадка (360 тис. грн).

«Держава боргує підрядникам, які вже зробили роботи. Кошти є на рахунках органів місцевого самоврядування. Я вірив, що ми доб’ємося, аби їх розблокували. Треба завершити розпочате.

Вибори минули. Якщо у 2020 році уряд захоче відмінити таку статтю видатків, як на соціально-економічний розвиток, тоді повинен це зробити для всіх, щоб у парламенті не було чорних і білих народних депутатів. Якщо відміняєте, то поясніть, на які інші статті скеруються ці кошти.

Якщо ж будуть чорні й білі, то ми з колегами по депутатській групі «За майбутнє» будемо про це говорити на кожному кроці й боротися з цим. Такої несправедливості не буде в парламенті», – впевнений Ігор Гузь.

Ще близько 3 000 000 гривень залишаються на казначейських рахунках органів місцевого самоврядування Прибужжя, які заблоковані і їх неможливо використати за призначенням. Це кошти держбюджету відповідно до постанови кабміну № 500-р, які передбачені на соціально-економічий розвиток регіону.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця