<

Робота в окрузі, церкви, поїздки на фронт: в інтерв’ю з депутатом Волиньради Андрієм Бокочем підбивали підсумки року

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:15 | 29.12.2022 / Іваничі, Володимир, Нововолинськ / , /
Перегляди
989
/ Коментарі відсутні

Наприкінці складного року, який минає, БУГ провів інтерв’ю та підсумував його результати з депутатом Волинської обласної ради та помічником нардепа України Ігоря Гузя Андрієм Бокочем.

Розмовляли з Андрієм Бокочем про роботу в окрузі, з якими питаннями люди найчастіше звертаються під час прийомів громадян. Про розвиток освітніх закладів, які знаходяться під обласним підпорядкуванням, зокрема йшлося про педколедж, Центр професійної освіти, долю спортивного ліцею у Володимирі, ЦПТО у Нововолинську, де депутат є ще й головою обласної ради. Більшість із цих навчальних закладів стали на час війни прихистком для внутрішньопереміщених осіб.

Торкнулися й релігійної тематики. Адже з початком повномасштабного вторгнення росії багато церков вирішили розірвати всі зв’язки з ворогом, змінити підлеглість та перейти з московського патріархату в ПЦУ. Часто релігійній громаді потрібна була підтримка у тих чи інших юридичних питаннях щодо переходу. ЇЇ надавали в рамках ініціативи народного депутата Ігоря Гузя “Єднаймося“. До речі, як зауважив Бокоч, зверталися парафії не лише з Волині, а й з інших областей.

Головною проблемою парафій є те, що для зміни підлеглості необхідно показати старий статут релігійної громади, але часто буває так, що він загублений, або ж священники московського патріархату його відмовляються надавати, щоб затягнути процес. Для цього потрібні зміни на законодавчому рівні.

Не оминули й теми збору коштів на “фронтові пікапи”. Депутат неодноразово самостійно відвозив автомобілі для військових на фронт, які доукомплектовували за запитами бійців, запчастинами їжею, спальними мішками, медикаментами та іншими потрібними речами.

Також говорили про спорт. Адже, для когось буде секретом, але Андрій Бокоч грає в баскетбол, бере участь у партнерських матчах. Також підтримує команду обласного центру Волині “Старий Луцьк”.

Більше дивіться у відеоінтерв’ю з депутатом Волинської обласної ради та помічником народного депутата України Андрієм Бокочем.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер