<

Ріст цін на паливо: чи вплине це на вартість комунальних послуг у Володимирі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:11 | 16.03.2022 / Володимир / , , /
Перегляди
1763
/ Коментарі відсутні

З початком воєнних дій в Україні, й у Володимирі, зокрема, спостерігався дефіцит палива. Згодом його підвезли, але почали видавати в обмеженій кількості, по 20 літрів на авто. Та й ціни на бензин і дизпаливо значно виросли, станом на 15-те березня його вартість у громаді становила 40-47 гривень.

Збільшення ціни пального не вплине на вартість комунальних послуг на час воєнних дій, – запевнив міський голова Ігор Пальонка на брифінгу 15-го березня.

Комунальні служби Володимира ще мають свої запаси, яких вистачить на певний період. Також комунальний транспорт першочергово обслуговується на АЗС по талонах. Для автомобілів громадян встановили обмеження по 20 літрів.

Мер запевнив, що під час війни збільшувати вартість комунальних послуг не будуть. Якщо потрібно буде, то витрачатимуть кошти, які передбачались на покращення інфраструктури.

Ігор Пальонка додав, що нещодавно велися перемовини з власниками АЗС, і незабаром мають довести паливо з європейських країн.

До слова, в Уряді заявили, що пальне незабаром має подешевшати. Це пов’язано із рішенням парламенту про зниження до нуля акцизу на імпорт бензину, дизелю чи скрапленого газу. Водночас з 20% до 7% буде знижено ПДВ.

Паралельно налагоджуються нові канали постачання пального з Європи, що дасть можливість ліквідувати дефіцит.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок