<

Рік Кроля: юний волонтер з Володимира Юрчик Дячук, який збирав гроші на блокпосту та допомагав ЗСУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:36 | 30.12.2022 / Володимир / , , /
Перегляди
707
/ Коментарі відсутні

Улітку Володимир заполонили незвичайні блокпости. Діти шкільного віку і їхні молодші братики й сестрички замість того, щоб безтурботно насолоджуватися канікулами, малювали картинки, майстрували й плели саморобки, пекли смаколики і продавали все це просто на вулицях, збираючи гроші на підтримку ЗСУ.

Один із таких блокпостів неподалік старого корпусу технікуму організував разом із друзями Юрчик Дячук, – пише журналістка газети “Слово правди” Віталіна Макарик.

«Ми почули про те, що на деяких вулицях діти стоять на блокпостах, збираючи кошти для військових, і вирішили організувати такий у себе. Просто хотілося якось підтримати ЗСУ. Повз нас частенько проїжджали військові, і вони з вікна підбадьорювали нас, показували знак перемоги. Це було приємно – відчувати їхню підтримку у тому, що ми робимо», – розповідає хлопчик.

Юрчик з друзями і його сестра з подругою кілька тижнів поспіль щодня виходили на свій волонтерський пост. Малювали і пропонували придбати картини. Продавали лимонад і домашні кекси, які пекла мама. Юрчикова мама також купила великий прапор, а хлопчик прилаштував до нього древко зі старого карниза. І з ним стояли на блокпосту. Щоб перехожі одразу розуміли, що там відбувається, на картонках написали: «Для ЗСУ» і «Збираємо на дрон».

«Все почалося з того, що ми вирішили допомогти Ірині Смірновій зібрати мільйон на дрон для військових. А потім виявилося, що він обійшовся трохи дешевше, і за ті гроші, які зібрали ми й інші діти на блокпостах, придбали бінокуляр – дуже корисний прилад, який допомагає  бачити у темряві і виявляти ворога. Ми зняли для військових відео, а нам у подяку передали пакет цукерок, які ми розділили між усіма, хто стояв на блокпосту, а ще м’ячі і наклейки», – розповідає юний волонтер.

Згодом, каже, літо стало спекотнішим, довго стояти важко, тож після кількох тижнів блокпост розформувався. Але добру справу зробити встигли – зібрали й передали Ірині Смірновій 4789 гривень.

У вільний від волонтерства час Юрчик навчається у другій школі. Дуже любить майструвати різні креативні вироби. Залюбки відвідував майстеркласи Ірини Смірнової, де навчився виготовляти маленькі декоративні ялинки, великодніх зайчиків, пасхальний декор, різдвяних гномів тощо.

А в теплу пору року обожнює кататися на велосипеді – щодня ганяє на ньому, навчився їхати без рук. І цього літа не зраджував захопленню: їздив на ровері, тримаючи над собою синьо-жовтий прапор, щоб привернути увагу перехожих і привабити до блокпоста.

Із двох покровителів року Юрчику ближчий Кіт – бо і вдома у них буває справжнє котяче царство, коли киця Мурка приводить кошенят. Але і з песиками хлопчик ладнає, цінує їхню вірність. Собака Булька стояв із ними на блокпосту, обгавкував машини, сторожив. У своєму характері поєднує риси обох покровителів року: як  котик, Юрчик любить тепло, а як кролик, обожнює моркву.

У Новому році хоче, аби у всіх все складалося добре й успішно. Бажає землякам, аби в них вистачало часу і сил волонтерити.

«Але бути чесними і відповідальними волонтерами, які все зібране передадуть на ЗСУ», – застерігає хлопчик. Ну і, звісно, найважливішого – перемоги та миру.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер