<

Річницю визволення Володимира-Волинського та району відзначили 20-го липня

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:34 | 20.07.2015 / Володимир /
Перегляди
6
/ коментарів 9

Дуже скромно – не більше 5-ти хвилин тривала церемонія покладання квітів на площі Героїв у Володимирі-Волинському в день визволення території міста та району від німецьких окупантів.

Представники міської та районної влада о 10:00 вийшли до Обеліска Слави, аби вшанувати пам’ять тих, хто поклав своє життя у Другій Світовій війні за визволення Володимира-Волинського та району.

Представники громади міста та громадських організацій в дуже нечисленній кількості, військовий духовий оркестр, представники військкомату, почесна варта та священнослужителі Московського патріархату, які просто постояли в натовпі – ось ті, хто вийшов вшанувати пам’ятну подію.

Без промов та пишних слів обійшлися цього разу і очільники міста та району. Ті, хто спізнився на 5-ть хвилин – уже на площі нічого не застали.

В історії події із визволення Володимира-Волинського виглядали наступним чином. В 1944 році 1-й Український фронт розгорнув бойові дії за визволення Західної України. Володимир-Волинський був одним із міцних вузлів опору німецько-фашистських окупантів.

Війська правого флангу 3-ї гвардійської армії 18-го липня зав’язали бої на підступах до міста, які тривали три дні. Частини 72-ї, 88-ї і 214-ї німецьких піхотних дивізій намагалися будь-що утримати місто у своїх руках. Для їх розгрому командуючий 3-ю гвардійською армією виділив 120-й стрілецький корпус під командуванням генерал-майора С. І. Донськова.

Частини 197-ї стрілецької дивізії, які вийшли на східну околицю Володимира-Волинського, зустріли опір ворога. Тоді командир дивізії полковник Ф. С. Даниловський направив основні сили в обхід міста з півночі. В той же час з півдня противника атакували частини 218-ї стрілецької дивізії.

20-го липня гітлерівський гарнізон був розгромлений. Військовим з’єднанням і частинам, які відзначились у цих жорстоких боях, було присвоєно найменування Володимир-Волинських.

Москва 20-го липня 1944 року на честь визволення стародавнього міста України салютувала 20-ма артилерійськими залпами із 224-ма гармат. 23-го липня з нагоди перемоги над ворогом у Володимирі-Волинському відбувся мітинг, в якому взяли участь більш як 3 тисяч жителів.

11748700_1686861741550580_90573478_n




коментарів: 9
  1. Вічна пам’ять полеглим захисникам нашого княжого міста! Було боляче дивитися на сьогоднішній “мітинг” у Володимирі. По-перше, його тривалість – біля 5 хвилин (sic!), хоча анонс було завчасно проафішовано в пресі. По-друге, хто пускає залпи під час гімну України??? Ви таке бачили хоч в одній європейській країні? І хто грає гімн в темпі маршу? Рівень військового духового оркестру впав нижче плінтуса. По-третє, чому не служили Панахиду??? До речі, не було жодного попа з “славнозвісної” політичної організації “УПЦ КП”, великих провокаторів у “панахидній справі”. Та й канонічні теж не прийшли, за винятком молодого священика і одного супроводжуючого (напевно, семінариста). Журналісти, в Україні немає Московського патріархату, як би вам це не хотілося. Не полінуйтеся зазирнути в державний реєстр релігій. По-четверте (і найголовніше!), мер знову позганяв бюджетників, а сам не сказав присутнім ветеранам ні слова!!! Навіть не пожав їм руки!!! “Вот тебе, бабушка, и Юрьев день!” Політики змінюють історію під свій лад. Для них історія – це просто дійна корова. Політики (фарисеї, садукеї) розіп’яли Ісуса Христа. Але “не в силі Бог, а в правді”.

    • Шановний Іване,в мене склалось таке враження,що ви вперше побували на подібній події,що стосується оркестру та його рівня професійності то хочу вам заперечити що гімн виконувався правильно,салютна группа також також вірно відкривала залп.А те що ви стверджуєте,що “Державний гімн”виконується в темпі маршу,в мене виникає запитання,ви,що на площі марширували під час виконання”Державного гімну”?

      • Та що ж ви кажете? Може ще й напишете, в яких темпах традиційно виконуються гімни, а в яких марші? Є загальні правила, для всіх часів і народів. А залпи мають бути під час покладання квітів. Традиційно вони бувають під час пісні “Степом”, яку, до речі, той духовий оркестр навіть не вміє закінчувати повною каденцією (друга вольта). Хороше і правильне виконання було, коли оркестром керував професіонал Чайка. А прийшов якийсь дилетант Ношкалюк і все пішло шкереберть…

        • Доброго дня Іван якщо ви хочете поговорити про правильність виконання духовим оркестром творів звертайтеся до мене.

  2. Пожме руку свободісти будуть кричати вай-вай з комуняками вітається , не пожме Іван незадоволений .Біда.

  3. От бачите, volynnews.com мудріші від вас, bug.org.ua, оскільки вони вже зрозуміли матчасть. Вони не піарили вашу новину слово-в-слово, а відкинули вашу дурню про “Московський патріархат”. Такої юрисдикції немає в Україні. В державному реєстрі релігій є поняття “Українська Православна Церква”. Журналюги bug.org.ua, вчіть матчасть!

  4. Московську церкву і тут видно у особі цього пана,бо ,навіть,тут він знайшов привід куснути УПЦ КП,але знайте, московські прихильники-Україна є і буде без вашої клятої Московії з її політвідділом(читай ФСБ-ШНИМ)-Московським патріархатом!Є УКРАЇНСЬКА ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА і буде славити БОГА та УКРАЇНУ!А вам московитам,які ненавидять усе українське-не обломиться тут нічого…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер