<

Річниця трагедії під Волновахою у Володимирі-Волинському пройшла без участі військових

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:25 | 22.05.2015 / Володимир /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Рівно рік тому Україну стрясла страшна звістка про трагічну загибель 18 військовослужбовців 51-ої окремої механізованої бригади Збройних сил України. 22-го травня 2015 року на площу героїв у Володимирі-Волинському прийшли представники громади, керівництво міста та району, члени сімей загиблих. Однак, жодного військового у натовпі помічено не було. 

22-го травня, приблизно 0 4:30 ранку, був скоєний напад проросійських сепаратистів на сили антитерористичної операції неподалік міста Волноваха Донецької області. Втрати у бою під Волновахою стали найбільшими від початку АТО та найчисельнішими за історію української армії.

Саме Володимир-Волинський та район поховали найбільше своїх мешканців після цієї трагедії. Саме представники володимирщини першими опинилися у вирі тих подій та зазнали нищівного удару з ворожих “Градів”.

Однак, у нечисельному натовпі тих, хто прийшов вшанувати бійців, загиблих під Волновахою, не було військових – представників 14 ОМБР, та й військкомат участі у панахиді і покладанні вінків до Стіни пам’яті чомусь не долучилися.

На запитання журналістів, заступник командира 14 ОМБР по виховній роботі Олександр Голубєв відповів, що бригада не отримала заявки від влади міста та району на участь у заходах, а їхні представники роз’їхалися на урочистості по району. “Вчора ми брали участь у мітингу в Нововолинську – нас туди запросили. А на мітинг у Володимирі-Волинському ми не прийшли, бо представники бригади роз’їхалися по району. У нас не велика кількість військовослужбовців у місті, скрізь ми не встигнемо потрапити”, – сказав заступник комбрига.

У військкоматі ж журналістам відповіли, що на урочистості був командирований майор Борсук. Однак, представники ЗМІ у натовпі його також не помітили.

Сім’ї загиблих хлопців, як і рік тому, у журбі – біль не стихла, рідних не повернеш. Все, що на сьогодні може громада – опікуватися ними та робити усе, аби сім’ї героїв знали, що їхні сини, чоловіки, брати не забуті, у серці кожного патріота вони назавжди.

Вічна слава героям!

DSC_0457
DSC_0458
DSC_0459
DSC_0466
DSC_0467
DSC_0472
DSC_0479
DSC_0484
DSC_0486
DSC_0490
DSC_0492
DSC_0497
DSC_0500
DSC_0503 - копия
DSC_0509
DSC_0511




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер