<

Рятувальники Володимира-Волинського закликають не спалювати суху траву, а якщо стали свідком подібної події – повідомити в поліцію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:14 | 10.04.2020 / Володимир / , /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Від початку року у Володимирі-Волинському і районі трапилося 16 пожеж сухої трави. Вогонь знищив 14,5 гектарів сухостою.

Про це БУГу повідомили у ДПРЧ-7 у Володимирі-Волинському.

Рятувальники звертаються до мешканців міста і району не спалювати суху рослинність, адже подібні дії призводять до знищення житлових будинків, лісів, господарських будівель, загибелі людей, тварин і птахів.

У період складної ситуації, пов’язаної з боротьбою з коронавірусом, коли співробітники ДСНС щоденно задіяні у заходах з оповіщення населення, здійснення дезінфекції будівель і споруд, патрулювання на блокпостах, реагування на виникнення численних пожеж в екосистемах – це ще одне випробування для рятувальників.

Щоденно служба «101» отримує десятки повідомлень про горіння посуші на відкритих територіях, пожежі в чагарниках, лісах і на торф’яниках.

Уже цього року рятувальники Волинської області приборкали понад 300 пожеж в екосистемах на загальній площі більше 510 гектарів, у тому числі 14 пожеж на торфовищах та 7 – у лісах! В Україні таких випадків – понад 15,5 тисяч.

Пожежника закликають людей не спалювати суху рослинність. Це може спричинити катастрофічні наслідки. Крім того дим від горіння дуже шкідливий для здоров’я людей.

Випалювання сухої трави – це злочин, за який законодавством України передбачена відповідальність. Якщо ви стали свідком правопорушення, викликайте на місце події працівників правоохоронних органів за телефоном 102.




один коментар
  1. Траву палять ,ті хто там коситиме в літку траву,або пастиме худобу. Їдьте штрафуйте .селюки знищать екологію в хлам

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер