<

Рятуючи побратима, військовий 14 ОМБр підірвався на міні і втратив ногу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:19 | 20.05.2021 / Володимир / , /
Перегляди
78
/ Коментарі відсутні

Військовий 14-ої окремої механізованої бригади Роман підірвався на міні, рятуючи свого побратима. Випадок, подробиці якого вирішили розповісти зараз, стався ще в вересні 2020 року.

Боєць втратив ногу. Зараз у нього протез і він знову повернувся на службу, – інформують на сторінці 14-ї ОМБр імені князя Романа Великого у фейсбуці

Роман разом з ще двома військовослужбовцями Михайлом і Миколою йшли по “чистому”, вже відомому їм шляху, який пролягав недалеко від ворога.

“Михайло йшов першим, коли прогримів вибух. Ми побачили стовп пилу. Виявилося, що вибуховою хвилею його відкинуло в посадку. Коли я добрався, то побачив, що у нього немає частини правої ноги. Швидко наклав турнікет, забрав автомат і, витягнувши побратима з окопу, зробив крок назад. Тоді і прогримів другий вибух”, – згадує боєць.

Він зазначив, що спочатку був шок від пережитого і побаченого. Відзначається, що Роман сам наклав собі турнікет. Поки третій підбіг до поранених, обидва військових, незважаючи на біль і ризик смерті, почали вибиратися з посадки самостійно, тому що поруч був ворог.

“Повзли. Я тягнув на собі два автомата. Кинув їх на два метри вперед. Доповзли, знову кинув … і так багато разів. З усіх сил намагався не втрачати пильність і не пропустити постріли в наш бік”, – додав Роман.

Потім підбігли інші військовослужбовці, які винесли поранених. А після – доставили в харківський шпиталь.

Чоловік згадує, що він спочатку трохи впадав у відчай, тому що йому всього 22 роки, а вже немає ноги. Але завдяки характеру зміг взяти себе в руки.

“Проблема в голові. Як ти себе налаштуєш, так все і буде. У мене вийшло непогано. Звичайно, невеселі думки іноді бувають, але я переконав себе, що життя триває і все буде добре”, – зазначив Роман.

Він додав, що й гадки не було про те, щоб не повертатися на службу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер