<

Режим роботи «Золотої підкови» у Володимирі не обмежать, власник сплатить 17 тисяч гривень штафу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:22 | 16.06.2021 / Володимир / /
Перегляди
2094
/ 1 коментар

Міська влада не може вплинути на режим роботи закладів ресторанного господарства, що не перебувають у комунальній власноті. Відповідно, не може вплинути на те, щоб розважальний заклад «Золота підкова» після 22:00 не працював.

Про це розповіли під час засідання міської комісії ТЕБ і НС у Волдоимирі-Волинському 16–го червня. Розлядаючи питання порядку денного про звернення громадського активіста Тараса Сватка, начальник відділу економічного розвитку, проектної діяльності та інвестицій Наталія Куран доповіла, що у даному зверненні йдеться про порушення громадського порядку та карантинних обмежень у розважальному закладі «Золота підкова», розповідають на офіційному сайті міста.

У заяві Сватко просив встановити режим роботи даного закладу до 22:00, а також контролювати діяльність розважального закладу, якому наразі має бути заборонено працювати у зв’язку із карантинними обмеженнями. 

Нагадаємо, біля Золотої підкови в кінці травня у Володимирі вночі дебоширила молодь: відкрите кримінальне провадження.

За словами Наталії Куран, відповідно до правил роботи закладів ресторанного господарства, режим роботи такого закладу встановлюється суб’єктом господарювання самостійно. Огани місцевого самоврядування, натомість, можуть встановлювати режим роботи суб’єктів господарювання, котрі належать до комунальної власності, а щодо інших суб’єктів господарювання, то погодження режиму їхньої роботи відбувається за погодженням з власником.

Отож, законодавством не надано повноваження виконавчому комітету щодо встановлення режиму роботи підприємств, установ, організацій, які не належать до комунальної власності, без погодження такого режиму із власником, як і скасування такого.

Щодо заборони діяльності розважального закладу «Золота підкова» та інших подібних на території нашої громади, 2 червня цього року було внесено зміни до постанови Кабміну 1236, які виключили пункти, що стосуються обмежень роботи закладів громадського харчування та заборони щодо проведення дискотек. Тому запроваджувати додаткові карантинні обмеження є недоцільним, підсумувала Куран.

Як повідомив заступник начальника Володимир-Волинського районного відділу поліції ГУ НП України у Волинській області Олександр Демчук, власник розважального закладу уже поніс покарання у вигляді штрафу в розмірі 17 тисяч гривень, а також відкрито кримінальне провадження через сутички із поліцією.

Дивіться також: Нічне життя та клубна культура Володимира: БУГ на відкритті Золотої Підкови




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер