<

Рейтинг прозорості 100 найбільших міст України: стало відомо, які місця зайняли Володимир-Волинський та Нововолинськ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:25 | 12.02.2020 / Володимир, Нововолинськ / , /
Перегляди
38
/ коментарі 2

Згідно результатів дослідження муніципальної прозорості 100 найбільших міст України 2019-го року Володимир-Волинський рухається у позиції вище загальнодержавного середнього рівня, а Нововолинськ – не дотягує до нього майже на півсотні позицій.

Згідно даних досліджень компанії Трансперенсі Інтернешнл Україна, Володимир-Волинський отримав 49,6 балів (37-ме місце), а Нововолинськ – 30,6 (86-те місце). Середній загальнодержавний рівень прозорості 2019-го року – 45,7 бала.

Заступник міського голови Володимира-Волинського Лариса Кулікова зазначила, що райцентр за рівнем прозорості – одразу після Луцька. Попереду – Кременчук, Нікополь, Рівне.

Нововолинськ же займає найнижчу сходинку найбільших міст області. Ковель та Луцьк 56-те та 36-те місця відповідно.

Загалом, найпрозорішою сферою у 2019-му стали Кадрові питання. Її прозорість цьогоріч становить 68%. 22 міста змогли отримати максимальну кількість балів у сфері кадрових питань, бо оприлюднили оголошення конкурсів, протоколи, біографії. У такий спосіб вони забезпечили можливість моніторингу прозорості конкурсу. 

Другою за прозорістю стала сфера Доступ та участь з показником 66%. Ця сфера має відносно високий показник вже другий рік поспіль. У 2019 році 75 міст оприлюднили на сайті інформацію про бюджет участі (або громадський, партисипативний бюджет тощо) та правила участі. 

Найменш прозорими сферами цьогоріч виявилися Житлова політика і Соціальні послуги з показниками 26 % і 25 % відповідно. Житлова політика лідирує серед найменш прозорих сфер третій рік поспіль. Закритість цієї сфери суттєво обмежує права громадян у доступі на інформацію. Цьогоріч 18 міст не набрали жодного балу у цій сфері. А це означає, що в цих містах важко дізнатися, як розподіляється житло, хто перебуває на обліку осіб, які потребують поліпшення житлових умов, та які приміщення перебувають у власності громади. 

Трансперенсі Інтернешнл Україна — акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки та впровадження змін задля зниження рівня корупції.

ТІ Україна  започаткувала програму “Transparent cities/Прозорі міста” у 2017-му році. Її мета — подолати корупцію на місцевому рівні та запровадити найкращі практики прозорості та підзвітності. 

Команда Трансперенсі Інтернешнл Україна розробила і запровадила Рейтинг прозорості 100 найбільших міст. Експерти щорічно аналізують відкритість міських рад за показниками в 14-х сферах. За три роки середній показник прозорості міст підвищився на 53%.




коментарів: 2
  1. Яка брехня! Нехай пані Кулікова розкаже хоча б як прозоро приймають за конкурсом на роботу у міську раду м.Володимир-Волинського!!! Про інші позиції багато гіршого можна озвучити.

  2. Ще цікаво було би людям взнати на якому місці Новік у рейтингу платіжок населення за газ, воду те тепло, та в рейтингу найбільших зарплат директорів водоканалів та теплоенерго?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер