<

Ретро світлини з минулого Володимир-Волинської центральної районної лікарні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:21 | 18.06.2017 / Володимир / /
Перегляди
18
/ 1 коментар

З липня 1944 року після звільнення міста від фашистських загарбників в районі організовано низку медичних установ, в тому числі міську лікарню, що надавали медичну допомогу жителям району.

У 50-х роках була створена об’єднання лікарня. З 1959 року нею, а потім і центральною районною лікарнею, керував заслужений лікар Української РСР Радченко Іван Федорович. До 1975 року в лікарні працював відомий в області лікар організатор охорони здоров’я – Наконечний Іван Федорович – заступник головного лікаря ЦРЛ по мережі, заступник завідуючого облздороввідділом, головний лікар Волинської обласної лікарні, – пише Район. Володимир-Волинський.

Володимир-Волинська центральна районна лікарня (далі ЦРЛ) (з 1975 року потужністю 320 ліжок) по 2012 рік була самостійним багатопрофільним лікувально-профілактичним закладом, виконувала функцію відділу охорони здоров’я регіону, була юридичною особою, мала самостійний баланс. Після отримання містом Володимир-Волинський статусу міста обласного підпорядкування була комунальною власністю Володимир-Волинської міської ради, користувалась правом оперативного управління щодо закріпленого за нею майна і підпорядковувалась безпосередньо міському голові.

Керівництво лікарнею з 1975 року по 2008 рік здійснював головний лікар Ємчик Ярослав Федорович, терапевт, лікар – ендоскопіст, заслужений лікар України.

З 2008 і по сьогодні колектив лікарні очолює головний лікар Клачук Олександр Георгійович, лікар-ендокринолог. 30.12.1978 р. ліжковий фонд установи зріс на 50 ліжок за рахунок утворення в селі Овадно на базі закритої дільничної лікарні психіатричного відділення, яке в наступні роки переведено в окремий корпус на території основної садиби.

В 1983 році в складі райполіклініки ЦРЛ відкрито відділення профоглядів. В 1985-1988 рр. в складі дитячої поліклініки працювало педіатричне відділення. В 1985 році відкрито самостійне травматологічне відділення. В 1987 році скорочено Володимир-Волинську тублікарню і організовано туберкульозне відділення ЦРЛ на 60 ліжок, яке функціонувало до кінця 1998 року.

В квітні 1988 року за рахунок реорганізації пологового будинку структурними підрозділами ЦРЛ стали акушерське і гінекологічне відділення та жіноча консультація. В 1990 році в зв’язку з введенням в дію в місті Володимир-Волинський станції переливання крові, в ЦРЛ закрито відділення переливання крові.

На кінець 1992 року в ЦРЛ функціонувало 615 ліжок, в районі – 715 лікарняних ліжок. В 1995-1998 рр. в ЦРЛ функціонувало самостійне кардіологічне відділення. В результаті проведеної оптимізації ліжкового фонду в районі скорочено 405 ліжок і з 1999 року ліжковий фон ЦРЛ становить 280 ліжок, а району 310 ліжок.

З післявоєнних часів до 1981 року лікувальні корпуси лікарні знаходились в приміщенні «білої лікарні», ( вул.. Павлова, 20 – нині акушерське відділення) побудованому в 30-х роках минулого століття і інших пристосованих приміщеннях, розташованих в різних кінцях міста.

У 1981 році введено в експлуатацію типове приміщення центральної райлікарні на 220 ліжок, побудоване за кошти бюджету на території основної садиби лікарні по вул.. Павлова, 20. В ньому розміщено 5 стаціонарних відділень ( терапевтичне , педіатричне , хірургічне з операційним блоком, травматологічне і неврологічне ) загальною чисельністю 190 ліжок, відділення анестезіології і інтенсивної терапії на 6 ліжок, 3 поліклінічних відділення , приймальне , фізіотерапевтичне та відділення швидкої допомоги, клініко-діагностична лабораторія, рентгенологічні кабінети і адміністрація лікарні. В окремих приміщеннях функціонують на території основної садиби – акушерське, гінекологічне, шкірно-венерологічне та психіатричні відділення. Інфекційне відділення функціонує – по вул. Г.Шухевича , 10.

У 2006, 2009 і 2013рр. лікарня пройшла державну акредитацію і отримала сертифікат вищої категорії. У 2012 році лікарню реорганізовано у Володимир-Волинське ТМО до складу якого увійшли: центральна районна лікарня, 4 Амбулаторії загальної практики сімейної , 52 ФАПи і 8 медичних пунктів – філій ФАПів, стоматологічна поліклініка, Устилузька міська лікарня.

З січня 2014 року в складі Володимир-Волинського ТМО виокремлено Центр первинної медико-санітарної допомоги, який діє як відокремлений структурний підрозділ.

З червня 2011 року лікарня співпрацює з україно-швейцарським проектом « Здоров’я матері та дитини».

Володимир-Волинське ТМО акредитоване та підтвердило статус Лікарня доброзичлива до дитини, та Клініка дружня до молоді у 2015 році.




один коментар
  1. Маму побачив на декількох фотках , в ті часи лікар це була професія для професіоналів,лікарі від бога.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок