<

Працівники РЕСу стверджують, що мешканці вулиці Київської не мали права висаджувати рослини там, де ідуть підземні кабелі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:47 | 11.04.2019 / Володимир / /
Перегляди
21
/ Коментарі відсутні

9-го квітня на вулиці Київській у Володимирі-Волинському виникла конфліктна ситуація між працівниками Володимир-Волинської філії ПАТ «Волиньобленерго» (РЕС) та мешканцями вулиці, зокрема депутатом міської ради Сергієм Радкевичем. Викликали поліцію.

Непорозуміння виникло через алею багаторічних рослин, які місцеві мешканці висадали, за словами Сергія Радкевича, на місці «стихійного смітника та будівельного сміття місцевого Хлібзаводу жителями вулиці Київської». Алея, як зазначає депутат, була висаджена за власною ініціативою та коштом.

Про цю ситуацію Сергій Радкевич розмістив пост у фейсбук, який опублікувало й інтернет-видання «БУГ». До видання після цього звернулися працівники РЕСу, які стверджували, що насправді ситуацію Сергій Радкевич трактував неправильно.

Прокоментував її «БУГу» головний інженер підприємства Олександр Романчук. За його словами, алею не нищили, як написав у пості Радкевич, а викопали і поклали під паркан. Під землею, де висадили алею, ідуть два високовольтні кабелі та інші мережі. Про них, стверджує Олександр Романчук, Сергій Радкевич знав, оскільки раніше «коли вони там робили тротуар, то пошкодили ті кабельні лінії».

У своїх діях працівники РЕСу керуються правилами охорони електричних мереж, які затверджені Кабінетом Міністрів України від 4 березня 1997 року. Згідно з ними, розповів інженер підприємства, над подібними підземними мережами є охоронні зони. Рослини там не повинні були бути. Крім того, дозволу на висадку ніхто не давав.

“Дозволу на висадку алеї не було в міській раді. Рослини просто посадили і все. Я розумію, що це класно, що там посадили ці дерева, але це охоронна зона і там ідуть кабелі. Крім того, ми їх не знищували. Ми просто їх викопали. Сергій Радкевич побачив, що їх викопують. По словах працівників, він зверхньо поставився до них. Сказав, щоб через 15 хвилин рослини були посаджені ще і водичкою политі. Хлопці звернулися до майстра, майстер передзвонив до директора. Директор вирішив викликати поліцію”, – розповів Олександр Романчук.

Сергій Радкевич своєю чергою дізнавався у міській раді «чи є дозвіл на знищення дерев» і йому «начальник ЖКГ повідомив, що дозвіл не видавався».

“Земля належить громаді, а податки за використання мереж РЕС не платить і не має жодних застережень, на якій відсутні будь-які вказівники. До цього ж там росли старі дерева та був стихійний смітник. Поліція теж вимагагала від керівництва РЕСу показати документ, де саме кабель і чому знищили усі рослини на ділянці понад сорок метрів, де будуть проводитись роботи по ремонту. До речі, роботи по ремонту взагалі проводились у приватному дворі”, написав у фейсбук Сергій Радкевич.

Журналісти видання знайшли на вулиці кілька зламаних рослин. Є й такі, що посадили знову.

Поки що, наскільки відомо, ситуацію вивчають у поліції. Інтернет-видання «БУГ» слідкуватиме за перебігом подій.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок