<

Релігійній громаді, яка хотіла стягнути з Володимир-Волинської міськради 600 тис. грн за поліпшення житла, передали його у власність

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:55 | 29.02.2020 / Володимир / , , /
Перегляди
3
/ 1 коментар

28-го лютого під час чергової сесії Володимир-Волинської міської ради депутати довго і палко обговорювали проєкт рішення про передачу у власність релігійної організації «Релігійна громада Мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії Володимир-Волинської єпархії ПЦУ» житлового будинку №38 на вулиці Шахтарській.

Нагадаємо, саме через поліпшення цього житлового фонду релігійна громада подала раніше до суду на Володимир-Волинську міську раду на стягнення 600 тисяч гривень.

Як повідомляли раніше під час сесії, станом на момент здачі в оренду приміщення вартувало 42 тисячі гривень. Згідно експертного звіту, майно поліпшено на 616 тисяч гривень.

Даний проєкт рішення ймовірно винесли на розгляд депутатів, щоб уникнути судової тяганини, передавши раніше орендоване майно у власність релігійної організації.

За словами депутата Руслана Мороза, житло потрібно дати, але « церкву передати місту, а потім віддати ту церкву для обрядів. Якщо ви не хочете так робити, то тоді хай створюють фірму і платять податки», – сказав він.

Як повідомив депутат Ярослав Жук, жодне законодавство не дає можливості передавати релігійним громадам у власність житло, що є власністю громади міста.

“Немає на даний час юридичних підстав, щоб приймати таке рішення. Свого часу депутати голосували, але я не голосував, за те щоб надати землю під церкву. Церква гарна. Він має кусок хліба (священник). Він повинен бути вдячний громаді, що так сталося”, – сказав він

Також Жук зачитав уровок вірша поета Демиденка:

Добро й милосердя
Творити спіши.
Не буває дороги,
Дороги до храму,
Якщо храму немає,
Немає в душі.

«Пропоную не голосувати, подумати, щоб цей житловий будинок передати на гуртожиток для лікарів», – резюмував депутат.

Обранець громади Сергій Барщевський запитав у присутнього настоятеля храму Євгена Рябця, «чому релігійна організація позивається до міської ради на суму 600 тисяч гривень і якшо у вас були такі кошти, то чому ви собі не купили двокімнатну квартиру».

Священник не забажав давати відповіді.

Депутат Василь Сусік довго роз’яснював ситуацію і зауважив, що під час складання договору оренди житла, був введений пункт, який дозволив громаді вимагати поліпшення майна.

“Громада самоорганізувалася, побудували церкву, з наркоманського куточка парк перетворили у місце, де фотографуються молоді пари”, – сказав Олег Свідерський ставши на захист релігійнї громади.

Після довгих обговорень рішення все ж прийнли. Громаді передали у власність будинок на вулиці Шахтарській, 38.




один коментар
  1. Другий комент вже видалили від виборця соромно має бути,то людей ділите,а зарплату з бюджетних коштів не соромно отримувати депутату і помічникам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер