<

Релігійна громада у Галинівці, де священник привітав Путіна з Днем ангела, офіційно перейшла до ПЦУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:50 | 15.01.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
226
/ Коментарі відсутні

Релігійна громада Преподобного Сергія Радонежського, що у селі Галинівка Оваднівської громади, офіційно перейшла до Православної церкви України.

Про це йдеться у розпорядженні заступника голови ОДА Сергія Мовенка “Про реєстрацію статуту релігійної громади у новій редакції”, – пише Волиньпост.

Нагадаємо, у серпні у селі Галинівка Володимир-Волинського району селяни повісили власний замок на храм преподобного Сергія Радонежського. Сталося це після того, як селяни дізналися, що священник УПЦ Олексій Шаран привітав у фейсбуці президента Росії Володимира Путіна з Днем ангела.

Однак потім священнослужитель написав на своїй сторінці, що нікого не хотів цим образити, що це вийшло помилково. Тож привітання Шаран видалив.

Згодом люди заявили, що будуть молитися разом із панотцем, який бажає здоров’я й терпіння окупанту та диктатору, не хочуть. Тож прийняли рішення перейти до ПЦУ.

Пізніше стало відомо, що парафіяни з села Галинівка Володимир-Волинського району майже пів року проводять служби надворі, поруч з храмом, адже офіційно перехід до ПЦУ тоді не зареєстрували. Будівля кілька місяців була опечатана, а колишній настоятель церкви, який вітав із Днем ангела Путіна, пішов у монастир за покаянням.

Тепер же офіційно зареєстрували зміни до статуту релігійної організації:

«Релігійна громада Преподобного Сергія Радонежського Української православної церкви» с. Галинівка Володимир-Волинського району у новій редакції за новою назвою звучатиме як релігійна організація «Релігійна громада Преподобного Сергія Радонежського Української православної церкви (Православної Церкви України) села Галинівка, Володимир-Волинського району, Волинської області», – йдеться у розпорядженні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок