<

Реформування Ліцею «Центр освіти»: Пальонка поділився варіантами вирішення проблем

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:34 | 17.03.2023 / Володимир / , /
Перегляди
753
/ Коментарі відсутні

Вже другий рік у громаді Володимира працює міська початкова школа №7. Її було створено за підтримки депутатів Володимирської міської ради на базі «Центру освіти» – закладу обласного підпорядкування, коли його засновники поставили питання про ліквідацію початкової ланки.

Ми прийняли таке рішення, оскільки, найперше, розуміли важливість саме цієї школи для дітей та їхніх батьків, а також дбали про збереження активного, вмотивованого, згуртованого колективу професіоналів, – повідомив мер Володимира Ігор Пальонка.

“Сьогодні ми знову змушені приймати виклики. Вчора депутати Волинської обласної ради прийняли рішення про створення спортивного ліцею на базі «Центру освіти».

Батьки дітей, які навчаються у цьому закладі, та члени колективу ставлять зрозумілі та чіткі питання, наприклад: що буде з початковою школою, чи зможуть продовжити навчання учні 5-9 класів, що очікує педагогів?

Наше завдання – дати їм зрозумілі та чіткі відповіді, а також силами громади забезпечити розв’язання проблем наших мешканців, пов’язаних з реформуванням обласного закладу”, – йдеться у повідомленні.

Міський голова переконаний, що це той випадок, коли треба говорити, слухати, радитися і пропонувати. Саме тому він ініціює ряд зустрічей з батьками, освітянами, депутатами, фінансистами.

“Спільно ми всебічно вивчимо та обговоримо питання, що сьогодні турбують усіх дотичних до цього процесу. Освіченість та всебічний розвиток молоді – серед пріоритетних питань для нашої держави, оскільки їхня роль в розбудові та розвитку України після Перемоги буде однією з ключових.

Сподіваюсь, що спільними зусиллями ми швидко знайдемо рішення та можливість його реалізувати, адже інтереси дітей нашої громади – понад усе. Обов’язково інформуватиму вас про подальший розвиток подій”, – повідомив Ігор Пальонка.

Нагадаємонапередодні 15-го березня в Центрі освіти пройшли батьківські збори за участю представників обласної та місцевої влади.

Рішення про створення спортивного ліцею у Володимирі прийняли ще у 2021 році, але на заваді стала війна. Та все ж, справу вирішили довести до логічного завершення.

Напередодні це питання обговорили на розширеній нараді в обласній раді. Новий спортивний ліцей має запрацювати уже з 1-го вересня цього року. На його реорганізацію планують виділити 500 млн грн.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок