<

Реальні та віртуальні партії Володимир-Волинського району

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:53 | 23.05.2015 / Володимир /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Чи повірив би Віктор Янукович, після того як переможно підняв президентську булаву, що розгніваний народ змусить його у лютому 2014 року податися в біга, а його всемогутня Партія регіонів саморозпуститься? А чи повірив би Віктор Ющенко, що після п’яти років президентства його рейтинг впаде до 5%, а політичний проект «Наша Україна» лишиться лише помаранчевою згадкою в новітній історії України?

Всі партійно-політичні перипетії, що відбувалися там, на владному київському Олімпі, рано чи пізно докочувалися і до провінції. Як тільки в Києві виникав новий політичний проект, його аналог у вигляді партійного осередку відразу ж з’являвся у Володимирі-Волинському, – пише Інформаційне агентство Волинські новини.

На сайті Володимир-Волинської РДА в рубриці «Відомості про район» розміщено довідку про «Політичні партії району». І хоч інформація ця є доволі застарілою, все ж цікавість викликає.

Осередків партій у місті та районі, відповідно до цієї довідки, є 84. Умовно їх можна розділити на кілька напрямків за їх програмною спрямованістю: жіночі, духовні, селянські, соціальні, екологічні та бізнесові. Про діяльність більшості з них ні в районі, ні в місті чутно не було.

Поглянемо зблизька на ці політутворення місцевого рівня.

Всеукраїнське політичне об’єднання «Жінки за майбутнє» та партія «Солідарність жінок України» є партіями у програмі яких закладена орієнтація на моральні цінності. До духовних партій в назві яких вживається слово «християнський» можна віднести Всеукраїнську партію духовності та патріотизму, Республіканську Християнську партію, Християнсько-демократичну партію України, партію Християнсько-демократичний союз.

Є у Володимир-Волинському районі і осередки селянських партій: Селянська партія України, Українська селянська демократична партія, Партія відродження села, Аграрна партія України.

Чи не найбільше зареєстровано осередків партій, що мають соціальне спрямування або ж охоплюють якусь одну категорію населення: Народна партія вкладників і соціального захисту, Партія пенсіонерів України, партія «Відродження», що складається в основному з транспортників, політична партія «Трудова Україна», Соціалістична партія України, Соціально-екологічна партія «Союз. Чорнобиль. Україна», партія «Громадянська солідарність», партія Совість України, Трудова партія України, Всеукраїнська партія «Дітей війни» та Народно-трудовий союз України.

Покращити екологічну ситуацію в країні, а відповідно в місті чи районі, покликані партії члени яких виступають за захист довкілля: Всеукраїнська політична партія «Екологія та соціальний захист», Партія Зелених України, «Зелена планета» та Народна екологічна партія.

До суто бізнесових можна віднести наступні політичні партії: Національно-економічного розвитку України, партія промисловців і підприємців України, «Реформи і порядок», політична партія малого та середнього бізнесу України.

Не однією лише Комуністичною партією представлені на Володимирщині ліві сили. Цю нішу займають ще й Комуністична партія робітників і селян (КПРС), партія всеукраїнського об’єднання лівих сил «Справедливість» та «Союз Лівих Сил».

Було у Володимирі-Волинському навіть таке одіозне як для заходу України й політичне утворення «Руський блок», яке у своїх програмних засадах виступало за надання державного статусу російській мові нарівні з українською та на підтримку канонічного православ’я. Правда, у 2014 році цю партію Окружний адміністративний суд міста Києва заборонив у зв’язку із закликами до повалення конституційного ладу та порушення територіальної цілісності України.

А допоки наша влада роками думає, як боротися із всепроникаючою корупцією, спекулювати на цій темі почали навіть колишні працівники спеціальних підрозділів по боротьбі з організованою злочинністю, утворивши «Українську партію честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю».

Ну, а для тих, кого вже дуже мучить совість, навіть партію створили, яка так і називається – «Совість України». Свого часу від неї у мери Вінниці балотувався теперішній спікер Верховної Ради УкраїниВолодимир Гройсман.

Є у районі звичайно і партії, які нині діють та беруть участь у виборах, а їхні представники є у Володимир-Волинській районній раді це: ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», Народна партія, Партія Єдиного Центру, «Народний фронт», «Солідарність», «Наша Україна».

Ліквідовами або в стадії ліквідації перебувають такі партії, осередки яких були і на Володимирщині: Партія регіонів, «Сильна Україна», «Трудова Україна», «Прагматичний вибір», «Партія Правозахисту», «Народна Влада», «Українська платформа», «За Україну». Вони або припинили діяльність самостійно, або були зняті з реєстрації Міністерством юстиції, або влилися в інші політичні проекти.

Як бачимо, партій у нас аж забагато. Цікаво, чи вступали люди до них за переконаннями? Хтось колись чув про їхню діяльність чи діяльність їх місцевих лідерів? Їх ніхто не знав, не знає і не буде знати. Певно, людей попросили це зробити чи, можливо, стимулювали фінансово. Тут важко сказати. Але не чути, щоб ці осередки політичних партій працювали, проводили зустрічі з людьми, організовували якісь акції чи публікувалися у пресі.

Звідси висновок – більшість партійних осередків Володимирщини віртуальні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер