<

П’ятиріччя відсвяткувала ГО “Берег Надії”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:36 | 11.12.2015 / Володимир /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Свято у вихованців, волонтерів та батьків особливої громадської організації “Берег Надії” вийшло вдвічі приємним. Окрім свого маленького ювілею, бережани отримали і нове приміщення у Центрі позашкільної освіти. Свято, влаштоване організаторами та дітьми, ще раз довело те, що кожного дня ми маємо тішитися тим, що маємо. І дякувати за все.

5-ть років тому батьки, дітки яких мають особливі потреби, організувалися у спільність заради того, аби протистояти спільній біді – неповносправності, фізичній обмеженості найближчих. Так зародився “Берег Надії”, берег, де раді усім і кожному, де готові допомогти, де немає байдужих.

Сьогодні – це сім’я зі сформованими традиціями, практикою, налагодженим побутом та подоланим рядом проблем. Як зазначила голова організації Світлана Янущець, наразі під їхнім піклуванням 19-ть дівчат і хлопців старшого віку. “Однак, цього року із ініціативи Олени Кандиби – активного волонтеру “Берега Надії”, ми вирішили почати займатися і меншими дітьми. Таких по списку ми вже маємо 25-ть”, – розповіла голова.

У приміщенні, в якому раніше розташовувлася громадська організація, з такою кількістю вихованців стало тісно. Тому, за сприяння Володимир-Волинського міськвиконкому, бережани переїхали у нове, більш просторе – в Центрі позашкільної освіти. Усе в кімнаті – капітально відремонтоване, завезені нові меблі, приладдя для творчих занять, розвиваючі іграшки. Від щастя світилися і дорослі, і діти.

Концертна програма – варта особливої уваги. Задіяні до неї були усі, ким опікується ГО. Всі – творчі, усі – відкриті, усі щирі і справжні. В цьому святковому залі фальші не було. Особливо запам’ятався індійський танець Олександри Янущець, з яким дівчинка представляла Волинську область на всеукраїнському фестивалі.

Незабутньою, з чудовою акторською постановкою виявилася і зіграна казка “Колобок”. Це – результати психологів, які працюють у “Березі Надії” – волонтери Марія Демчук, психолог гімназії імені Олександра Цинкаловського та Ігор Поліщук – спеціаліст із місцевого педагогічного коледжу. Старшим у роботі з дітьми допомагають і студенти цього навчального закладу.

Спортивним розвитком діти і молодь займається із Валерієм Рудасем. Вихованці відвідують басейн, беруть участь в обласних змаганнях для неповносправних.

І, звісно ж, не без меценатів. На щастя, сказала голова організації, є люди, які як фінансово, так і трудовим ресурсом допомагають людям з особливими потребами.

Свято скінчилося – а розходитися присутні не хотіли – така тепла і приємна атмосфера панує у “Березі Надії” – пристані не інвалідів, а щасливих людей. Інваліди – за її межами, хоча і мають відмінне фізичне здоров’я.

IMG_0317
IMG_0318
IMG_0330
IMG_0336
IMG_0343
IMG_0361
IMG_0367
IMG_0370
IMG_0383




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер